Emmaus Családi Nap, Jóka, 2016. június 4.

2016.06.10 17:43

2016. június 4- én szombaton harmadik alkalommal került sor az Emmaus Családi Napra. Hálásak vagyunk Istennek ezért az alkalomért, hiszen valóban szép napot tölthettünk együtt régi ismerőseinkkel és új emberekkel is megismerkedhettünk. Az alkalmon összesen 55 vettünk részt, 9 család és az Emmaus munkatársai és segítői.

A vendégek reggel 9 óra körül érkeztek. A köszöntés után együtt elénekeltünk néhány gyermekéneket, majd a felnőttek és gyerekek külön csoportokban Isten Igéjével foglalkoztak. Az alapige mindhárom csoportban ugyanaz az volt, József gyermekkora, az 1. Mózes 37 alapján.

A felnőtteknek Peres Zsuzsa pozsonyi lelkipásztor hirdette az Igét. Az ige magyarázata után a szülők arról beszélgettek, milyen felelősségük van gyermekeik életében, hogyan befolyásolhatják például gyermekeik egymáshoz való viszonyát, figyelembe véve azt is, hogy minden gyermek más természettel és képességekkel rendelkezik.

A gyerekeket korosztály szerint két csoportba osztottuk. A legkisebbeknek Gyurkovics Árpád pedagógus, az iskoláskorúaknak pedig Virág Szilvia dunaszerdahelyi lelkésznő tanította a bibliai történetet. A hangsúlyt a testvérek közötti kapcsolatra fektettük. A történet után a kicsik játszottak, a nagyobbakkal pedig arról beszélgettünk, hogyan értik meg egymást a testvéreikkel, szoktak-e veszekedni és hogyan szoktak kibékülni. A gyerekek nagyon szépen bekapcsolódtak a beszélgetésbe.

Ebéd után a táborokból ismert állomásjátékra került sor. A résztvevőket 4 csoportba osztottuk.

Egy –egy csoportban 2-3 család versenyzett együtt. A szülők egyaránt részt vettek a feladatokban. Volt sportos és ügyességi feladat, egy állomáson rajzolni kellett, az egyiken pedig a családoknak egy már elkezdett történetet kellett folytatniuk. 

A Családi Napot 16 órakor az állomásjáték eredményhirdetésével, imádsággal és énekléssel zártuk.

Hálás a szívem ezért a napért. Hiszem, hogy mindnyájan nagyon jól éreztük magunkat.


 

Görföl Eleonóra

Jóka