Emmaus Családi Nap, Jóka, 2019. június 15.

2019.06.29 14:25

(Akkor Mánóah könyörgött az ÚRhoz, és ezt mondta) „ Kérlek, Uram! Istennek az az embere, akit küldöttél, hadd jöjjön el ismét hozzánk, és tanítson meg bennünket, hogy mit cselekedjünk a gyermekkel, ha majd megszületik.“

Bírák könyve 13, 8

 

Isten kegyelméből egy nagyon szép napot tölthetett együtt néhány család és munkatárs június 15-én. Voltak, akik pár hetes babával érkeztek, másokat a nagyszülők is elkísértek a családi napra. Délelőtt közösen énekeltünk néhány éneket, majd a felnőttek és a gyerekek külön csoportokba osztva meghallgathatták a bibliai Sámson történetét.

 

A szülők egy csoportban maradtak, a gyerekek korosztály szerint három csoportot alkottak. Az iskolásokkal komolyabb beszélgetést lehetett folytatni, a kicsikkel a történet mellett sokat énekeltünk, rajzoltunk és játszottunk. Sámson életén keresztül megbeszélhettük, hogy milyen fontos az engedelmesség – úgy a szülőknek Isten felé mint magának a gyermeknek a részéről is, továbbá, hogy hogyan kell Istenben bízni és Tőle kérni az erőt és a szabadítást.

 

Az ebéd után a családok egy állomásjátékon mérhették össze erejüket. Több család összefogva alkotott egy-egy csoportot. Jó volt látni, hogyan fogtak össze egy-egy feladat teljesítése érdekében. Hiszem, hogy a játék közben mind nagyon jól érezték magukat.

 

Az alkalmat közös énekléssel és imádsággal zártuk le.  Sokan kijelentették, hogy legközelebb  is szeretnének eljönni és a gyerekek alig várják már a nyári tábort, hogy ismét találkozhassanak.

 

Görföl Eleonóra, az Emmaus munkatársa