Emmaus Családos Hét, Jóka, 2017. augusztus 20-23.

2017.09.26 16:55

2017. augusztus 20. és 23. között Isten kegyelméből Családos hétre került sor, bár idén fél hetes időszakban sikerült megvalósítani. A szülők visszajelzései alapján akár több hetet is szívesen fogadnának, hiszen a nap egészében megtapasztalják az isteni gondviselést: kész étel kerül az asztalra, a gyermekeik jó kezekben vannak, és házastársakként is megerősödhetnek az Úr Jézussal való kapcsolatban. Az EMMAUS önkéntesei idén is a gyermekek foglalkoztatását vállalták magukra. A legkisebbek külön-külön egyszemélyes törődésben részesültek. A két év feletti gyermekek gondosan előkészített délelőtti foglalkozásokon vettek részt, amelyek minden nap két részben zajlottak: volt éneklés, bibliai történet, aranymondás tanulás és ez után következett a játékidő. Idén Ábrahám történetével ismerkedtünk meg, akinek hite példamutató mindnyájunk számára, és arra tanít, hogy ha Isten szólít, akkor hallgassunk az ő szavára, hiszen ő mindig a legjobbat készíti nekünk. A játékidő alatt voltak csapatjátékok, foci és kézműves foglalkozás is. Az ebéd utáni pihenő közös családi programokkal folytatódott: egy nap a jókai vízimalmot látogatták meg, másik délután pedig a dióspatonyi állatkertben felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a kicsik és nagyok egyaránt. A vacsora után missziós történetet hallgattak figyelemmel a gyerekek négy Balaton partján nyaraló kisfiúról, akiknek a nagypapájuk a fiúk segítségével talált vissza a hit útjára a nagymama halála után.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a családok mindig szívesen jönnek vissza a Családos hétre, és hogy évről-évre bővül a családok száma, és családon belül is gyarapodnak a gyerekek.

Bíztatok mindenkit, aki szereti a gyerekeket és szívesen bekapcsolódna az önkéntes munkába, hogy bátran jelentkezzen az Emmaus táboraiba, hiszen segítő kezekre és csupa-szív emberekre mindig szükség van.

 

Bús Katalin, az Emmaus önkéntes munkatársa