Emmaus evangélizációs szolgálata Hegysúron, 2012. január 13.

2012.03.16 14:45

Hálásak vagyunk az Úrnak azért, hogy az Emmaus munkatársai idén is lehetőséget kaptak arra, hogy Hegysúron adják tovább az evangélium üzenetét gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.
Az alkalom ezúton nem az alapiskolában volt megtartva, hanem a község közösségi épületében, ahol szép számban jöttünk össze. Az alapiskola tanulói előadták a karácsonyi műsorukat. Ezzel arra emlékeztettek minket, hogy az egész év folyamán hálásak lehetünk az Úr Jézus születéséért és hozzánk való szeretetéért, nem csak karácsonykor. Ezután átismételtünk egyet a tavaly megtanult énekek közül, valamint új énekeket is tanultunk. A gyermekek örömmel bekapcsolódtak az éneklésbe és a mutogatásba, illetve az ének szövegének továbbköltésébe. Majd elhangzott a tékozló fiú története és annak üzenetei, melyek ma is időszerűek. Mi is sokszor olyanok vagyunk, mint az a fiú, kikérjük magunknak, ami kijár, lázadunk Isten ellen és a saját utunkat járjuk, addig, amíg jól mennek dolgaink. Amikor már eljutunk a „vályúig”, a nyomorúságig, csak akkor kezdünk gondolkodni az Atyáról. Kegyelem az, hogy Ő mégis visszafogad bennünket, akármilyen rongyosan is térünk haza, s nem csak béresévé fogad, hanem gyermekévé. Erről szólt a záró énekünk is, amely egyben imádság is volt – hogy királyi gyermekek lehetünk, ha Megváltónk kegyelme a miénk.
Bízunk benne, hogy az Úr munkálkodott Igéje által a gyermekek és az idősebbek szívében is, és ha Isten is úgy akarja és élünk, lesz ennek az alkalomnak folytatása.