Emmaus gyermektábor, Jóka, 2015.7.13.-17.

2015.07.27 08:55

    Az Úrnak adunk hálát azért, hogy a gyermekek számára újra megvalósulhatott a nyári tábori alkalom. Az idén összesen 69 vettek részt. A délelőtti bibliai történet Józsuéról szólt és arról, hogy miképpen vezette be Isten az Ő népét az ígéret földjére. A csoportos beszélgetések valamint a megtanult énekek is abban segítettek, hogy a gyermekek megérthessék Istennek hozzánk szóló személyes üzenetét. Megérthettük milyen fontos az Úr szavát komolyan venni és annak engedelmeskedni, mert csak abból fakad áldás.

    A délutánokon a főszerep ismét a játékoké volt. Hálát adunk az Úrnak, hogy az időjárásról is gondoskodott, így a gyermekek sokat lehettek a szabadban. Volt lehetőség arra, hogy mozogjanak, sportoljanak, valamint kézműves foglalkozáson is ügyeskedhettek.

    Az esti alkalmakon két csoportban hallhattunk missziós történetet, a kicsik „Hannelore, mi lesz belőled?” című könyv feldolgozását, a nagyok pedig: „Az eminens bukása”. Mindkét történetben megláthattuk, hogy az Úr, hogyan szólít meg egy gyermeket vagy fiatalt, miképpen változtat meg életeket.  A jól megszokott programok sem maradtak el, mint a reggeli torna, az igetanulási verseny, a szobapontozás vagy a csütörtök esti ki mit tud.

    Az Úr kegyelmét tapasztalhattuk abban is, hogy megőrizte a résztvevőket és egész héten Ő gondoskodott rólunk, mint testi, mint pedig lelki értelemben. Hisszük, hogy továbbra is Ő munkálkodik a gyermekek és fiatalok életében.

 

Virág Szilvia, Dunaszerdahely