Emmaus gyermektábora, Jóka, 2011.július 18-22.

2011.08.25 17:47

Isten kegyelméből idén is meg tudtuk tartani az Emmaus nyári gyermektáborát, ezúttal 67 résztvevővel. Főként kisebb gyermekek voltak, néhány óvodás gyermek is bent aludt a táborban, és hála az Úrnak, nem volt velük semmi gond.

Délelőttönként Pál apostol életét tanulmányoztuk együtt és csoportokban is. Megfigyelhettük, hogy Isten meg tudja változtatni az ember életét: Sault, aki üldözte a keresztyéneket, hasznos eszközévé, Pál apostollá formálja át. Pál kész szenvedni is az Úr Jézusért, mit az ő választott eszköze. A csoportos foglalkozásokon átismételtük a megtanult énekeket, és megbeszéltük a bibliai történetek üzeneteit.
A délutánokat különböző játékokkal, sporttal töltöttük. Idén nem tudtunk elmenni a lovas farmra, mert esett az eső. Szerdán a műhelymunka keretében szalvetta technikával díszítettünk cd-ket és üvegeket. Utána még kisétáltunk a sportpályára, ahol a kisebbek labdáztak és néhányan a nagyobbakkal métáztak. Csütörtökön az állomásjáték után a gyerekek ismét mozoghattak a sportpályán.
Esténként missziós történetet hallgattunk „Lopás a hegyekben” című német könyv alapján.
Az utolsó estét hagyomány szerint a „Ki mit tud”- dal tettük színesebbé.
Pénteken pedig záró áhítattal és kiértékeléssel ért véget a tábor.
Hiszem, hogy Isten munkálkodott a gyermekek/fiatalok szívében Igéje által, és amit megtanultak a táborban, azt a gyakorlati életben is meg fogják élni, az Ő segítségével.