Emmaus napközis tábora Bátkán, 2013.július 1-5.

2013.07.26 16:45

            Hálásak vagyunk az Úrnak azért, hogy ebben az évben is volt igény

a napközis táborra, amely a bátkai alapiskolában harminckét résztvevővel valósult meg. Ötnapos tábort igényeltek a pedagógusok, és mi örömmel tettünk eleget ennek a kérésnek. Többnyire alsó tagozatos gyermekek vettek részt, de az idén a felső tagozatosok is többen voltak, és örültünk annak, hogy velük külön is foglalkozhattunk.

            A délelőtti órákban bibliai történeteket hallottunk, megtanultunk sok éneket és aranymondást is. A tábor témája – Hegyek a Bibliában – 4 hegy történetét foglalta össze: a Sínai-hegy, a Karmel hegy, a Megdicsőülés hegye és a Golgota történetét. A gyermekek lelkesen énekeltek és minden foglalkozásnak örömmel fogtak neki. Közben a szüneteket kötetlen játékkal töltöttük az udvaron, mivel a nagy meleg ellenére a gyerekek mégis kikívánkoztak a levegőre. A szünet után két csoportban foglalkoztunk a gyerekekkel, életkoruk szerint. Megbeszéltük a bibliai történetek üzeneteit, és érdekes feladatokat, rejtvényeket oldottunk meg. A délutáni foglalkozásokról a helyi pedagógusok gondoskodtak. Többek között volt sportdélután, mese dramatizálása, kézműves foglalkozás és bújócska a vezetőkkel. Az együttlétek 16 óra körül értek véget rövid ismétléssel és énekekkel, utána pedig lassan megérkeztek a szülők a gyermekekért.

            A csütörtöki nap különleges élményt jelentett a gyermekek számára, mivel kirándulásra került sor. Autóbusszal utaztunk, majd sokat túráztunk a természetben, és megnéztük a somoskői várat is. Utána ismét autóbusszal mentünk Fülekre, ahol szintén megnéztük a várat, utána pedig mindenki kapott fagylaltot, amelyet egy parkban fogyasztottunk el, ahol a gyerekek hintázhattak és pihenhettek.

               Hálásak vagyunk minden gyermekért, aki hallotta az evangéliumot, valamint az ottani segítőkész munkatársakért.