Emmaus Nyári Tábor, Hatfa, 2019. július 29. - augusztus 2.

2019.09.09 16:34

Hála az Úrnak az idei évben is megrendezésre kerülhetett kelet-szlovákiai gyermekek számára nyári táborunk, ahol célunk az volt, hogy az ott élő gyermekek/fiatalok megismerjék az Úr Jézust. A reggeleket reggeli zenés ébresztővel kezdtük, majd a minden testrészünket jól átmozgató reggeli torna után egy rövid reggeli áhitattal, Istennek hálát adva vágtunk neki az új napnak. Táborunk témája: A teremtett világ engedelmeskedik Teremtőjének. Délelőtt a gyermekek meghallgatták a bibliai történeteket, amit egy rövid szünet után a csoportos beszélgetéseken részletesebben is átbeszéltek a vezetőikkel, megbeszélték a számukra fontos üzeneteket.

Ezt követően csendes pihenőre került sor, ahol mindenki energiát gyűjthetett a délutáni meglepetésekre. A délutáni programok minden nap különfélék voltak mint pl. az állomásjáték, sportdélután,a különféle ügyességi játékok, vagy a métabajnokság. Az egyik délután a táborhely vezetőjének köszönhetően egy motoros csapat látogatott meg bennünket, a gyerekeknek pedig lehetőségük nyílt, hogy felüljenek a motorokra, a bátrabbakat pedig még egy rövidebb körre is magukkal vitték a táboron belül.

A nap további részében vacsoráztunk és ezután következett a missziós történet. A táborozókat külön csoportra osztották a koruk szerint. A kisebbek Wrede MAtild életéről hallottak, akit az Úr fiatal lányként hívott el arra, hogy szigorúan őrzött börtönökben, gyilkosok és elvetemült bűnözők között hirdesse az Úr Jézus megváltó szeretetét. Az idősebbek pedig egy regény - a Négylábú ajándék - feldolgozását hallgatták meg, ami velük korabeli fiatalokról szól. Hisszük, hogy az idei nyári táboraink, tehát ez a tábor is, az Úr Jézus segítségével jöhetett létre, így elsősorban Neki szeretnénk hálát adni, hogy évről évre gondoskodik és munkálkodik a gyermekek szívében és a miénkben egyaránt.

Kiss Emese, az Emmaus önkéntes munkatársa