Emmaus Tábori Felkészítő, Jóka, 2017. május 5-6.

2017.05.15 17:15

Istennek hála, idén is megtarthattuk május 5-6. között az Emmaus Nyári Tábori Felkészítőjét. Az alkalom péntek este vacsorával kezdődött, majd áhítattal és előadással folytatódott. Az áhítaton a Lukács 9,57-62 alapján figyelhettünk arra, hogy mit mond Jézus az Őt önkéntes alapon követni akaróknak, s ezáltal mi is mérlegre tehettük saját motivációinkat, szolgálatra való készségünket. Az előadásban pedig az önkéntességről és az önkéntes személyéről hallottunk, valamint táboraink rendjét és a különböző „munkakörökhöz” tartozó feladatokat és felelősségeket is megbeszéltük.

 

Szombat délelőtt – az áhítat és a reggeli után – két csoportban különböző, a táborokban gyakran felmerülő szituációkat próbáltunk megoldani, majd a megoldásokat közösen megbeszéltük. Ezután sorra vettük az előttünk álló nyári alkalmakat, felosztottuk egymás között a feladatokat, kijelöltük a felelősöket, és megbeszéltünk minden felmerülő kérdést.

 

„Régi tábori segítőként” is elmondhatom, hogy hasznos ismeretekkel gazdagodtam a hétvége alatt, sok újat tanultam, bizonyos dolgokat más szemszögből is megvizsgáltam, mint eddig. Mindemellett pedig jó volt együtt lenni, beszélgetni, imádságos légkörben készülni az előttünk álló táborokra.

 

Sebők Bereniké, az Emmaus önkéntes munkatársa