Emmaus Tavaszi Tábor, Jóka, 2019. február 25.-március 1.

2019.03.07 17:53

Hála az Úrnak, idén is megtarthattuk az Emmaus tavaszi táborát. 40 gyermek döntött úgy, hogy a tavaszi szünetét velünk és az Úr Jézussal tölti.

A tábor hétfőn este vacsorával, áhítattal és bemutatkozással kezdődött. Mivel én az elmúlt években nem tudtam részt venni a tavaszi táborokban, bizony, meglepődtem a bemutatkozásoknál. A korábbról ismert kisgyermekek helyett felső tagozatos nagyok mondták büszkén, hogy már ötödször-hatodszor vannak jelen a táborban. A „régi nagyok” közül többen már megfigyelőként, segítőként vettek részt az alkalmon. Számomra külön élményt jelentett látni, hogy mennyit változtak az elmúlt években. Hálás a szívem, hogy nem csak külsőleg és személyiségükben fejlődtek, hanem sokan lelkiekben is. Jó volt tapasztalni, ahogy a szobai áhítatok vagy csoportos beszélgetések alkalmával egy-egy gyermek bátran imádkozott hangosan, beszélt a hitéről, arról, hogy mit jelent számára Jézust követni.

A tábori délelőttjeink során az Igére fókuszáltunk. Reggel szobai áhítatokat tartottunk, ahol rövid történetek és imádság által az Úrral kezdtük a napot. Reggeli után énektanulás és bibliai történet következett. Az idei igerészek az engedelmesség köré épültek. Ószövetségi és újszövetségi példák alapján figyeltük meg, hogy a teremtett világ hogyan engedelmeskedik Teremtőjének. Rájöttünk, hogy a víz, a hollók, az oroszlánok, a kígyók, Illés, Dániel és mások engedelmessége számunkra is példa. A csoportos beszélgetéseken megpróbáltuk a hallott üzeneteket elmélyíteni és személyes életünkre vonatkoztatni.

Délután sportvetélkedő, műhelymunka és állomásjáték várta a gyermekeket. Isten kegyelméből szép időt kaptunk, ezért minden nap ki tudtunk menni a sportpályára is.

Kedd és szerda este kicsik és nagyok egy-egy missziós történetet hallhattak, amik által Isten emberi szíveket és természeteket átformáló hatalmára csodálkozhattunk rá. Csütörtökön este megtartottuk a hagyományos KiMitTud?!-ot, ahol mindenki megmutathatta, milyen képességekkel, ügyességgel ajándékozta meg Isten. Hallhattunk verset, prózát, éneket, hangszeres játékot, illetve több rajzot is megcsodálhattunk.

A tábor egész ideje alatt lehetőségük volt a gyerekeknek kincseket gyűjteni, vagyis igeverseket tanulni és felmondani. Hála Istennek, sokan éltek a lehetőséggel, és szívükben igékkel (is) gazdagodva térhettek haza a táborból.

 

Sebők Bereniké, az Emmaus önkéntes munkatársa