Emmaus tavaszi tábora, Jóka, 2012. február 20-24.

2012.03.16 14:55

Isten kegyelméből idén is megvalósulhatott a tavaszi tábor a gyermekek és serdülők részére. A tábornak ezúttal is a jókai Betlehem Missziós Központ adott helyet. Mivel tavasszal mindig sokan megbetegednek, vagy a családdal mennek sízni, eleinte aggódtunk, mert kevesen jelentkeztek. De ismét meg kellett szégyenülnünk, mert az Úr előtt nincs akadály, és Ő most is csodálatosan munkálkodott, úgyhogy 35-en jöttünk össze. Örültünk, hogy a gyermekek és
a fiatalok szakítottak időt a tavaszi szünidőben arra, hogy hallgassák, és jobban megismerjék Isten Igéjét, és hogy olyan barátokat találjanak, akiknek hasonló az érdeklődési körük.
Délelőttönként az énektanulás után Saul király életét tanulmányoztuk az 1 Sámuel 9-31 alapján. A csoportos beszélgetéseken a vezetők elmagyarázták a történet jelentőségét, üzenetét a gyakorlati életre nézve.
A délutánokat különböző csoportos foglalkozásokkal, játékokkal töltöttük (sportdélután, műhelymunka, állomásjáték). Esténként missziós történetet hallottunk, a Középső című gyermekkönyv feldolgozását.
A csütörtök estét Ki mit tud- dal és „Activity”-vel töltöttük. Ezen kívül volt Igetanulási verseny, amelyre önszorgalomból lehetett igeverseket megtanulni. Pénteken a táborzáráskor minden verseny és a szobapontozás is ki volt értékelve.
Hála az Úrnak, ez a tábor is zökkenőmentesen zajlott le. Újra megtapasztaltuk, hogy Isten megoltalmazott és gondoskodott úgy a résztvevő gyermekekről, mint a vezetőkről is, akiknek adott erőt feladataik elvégzéséhez.