Emmaus Tavaszi Tábora, Jóka, 2018. március 5-9.

2018.03.22 17:08

Az Úr kegyelme, hogy szólhat az Ő Igéje, és lehetőségeket ad alkalmak szervezésére. Külön öröm, hogy gyermekek között is hirdethetjük az Ő Szavát. Mindig jó megtapasztalni, hogy vannak olyan gyerekek, akik az egy hét tavaszi szünet napjait táborban töltik és örömmel jönnek Jókára. Hála van a szívünkben, hogy 33 résztvevővel ismét megrendezésre kerülhetett a tavaszi tábor.

Fontos számunkra, hogy minél több időt arra fordítsunk, hogy a gyermekek Ige közelben legyenek. Minden reggelt áhítattal kezdünk a szobákon, a délelőttöt bibliai történettel, aranymondás tanulással és csoportos beszélgetéssel töltjük. Van lehetőség külön részt venni igetanulási versenyen és este pedig egy missziós történet keretén belül próbáljuk a gyakorlati életre nézve jobban megérteni, hogy mit jelent az Úr Jézus gyermekének lenni és Őt követni. A délelőtti alkalmak során a tanítványok közül Péter életével foglalkoztunk. Péter elhívása (Lk. 5, 1-11), Jézus a tengeren jár (Mt. 14, 22-33), Péter tagadása (Mt. 28, 69-75), találkozás a feltámadott Úr Jézussal (Jn. 21, 1-17) A történetek üzenetét a csoportos beszélgetéseken sikerült mindenki számára a korosztálya szerint jobban megérteni. Mi is gyakran hasonlítunk Péterhez. Tudunk ígéreteket tenni, fogadkozni, magunkat mások fölé helyezni, és aztán még az imádkozásban sem tudunk kitartani, sőt mi is elbukunk, mert féltjük magunkat, mint Péter a főpap udvarán. Gyakran bizonygatjuk, hogy szeretjük az Úr Jézust, hogy mi is Hozzá tartozunk, de az életünk mégsem ezt bizonyítja. Jó megtapasztalni az Úr Jézus kegyelmét, átélni, hogy meghalt Péter és az én bűneimért is. Az Úr Jézus Péter tagadása után nem lezárja vele a kapcsolatot, hanem megújítja. Van bűnbocsánat és kegyelem a megbánt bűnre. Ránk nézve sem azt mondja az Úr Jézus, hogy csalódott és többé nem számol velünk, hanem kínálja az újrakezdés lehetőségét. Pétert háromszor kérdezi, hogy „Szeretsz-e engem?” Ezt a kérdést nekünk is felteszi és őszintén kell válaszolnunk rá, hiszen Ő látja az életünket, ismeri a szívünket. Ő tud újjáformálni, és szeretne szolgálatba állítani. Még a tagadás után is ismét megbízik Péterben és feladatot bíz rá. Kap egy újabb esélyt.

A nagyobbak részére az esti missziós történet „A tábor” című keresztyén film feldolgozása alapján szólt és az üzenet összekapcsolódott a délelőttel. Ebben a történetben is valaki egy újabb esélyt kap. Az Úr Jézusért kaphatunk mi is egy új esélyt, új életet.

A kisebbek „Tommy Joe” történetét hallgathatták meg este, amiből szintén sok üzenetet megérthettünk abból, hogyan munkálkodik Isten, hogyan tud életeket vezetni.

A délutánokat ügyességi és sportjátékokkal, valamint kézműves foglalkozással töltöttük. Az utolsó este nem hiányozhatott a Ki Mit Tud? sem.

Hisszük, hogy az elhangzott és megértett üzenetek által az Úr Jézus továbbmunkálkodik a szívekben.