Évzáró Csendesnapok, Jóka, 2015. december 28. - 2016. január 1.

2016.01.19 16:56

Hálás vagyok Istennek, hogy ismét megszervezhettük az évzáró ifjúsági csendesnapokat a jókai Betlehem Missziós Központban. Összesen 35-en vettek részt rajta.

A csendesnapok mottója: ”Az Isten többet adni kész, mint hinné emberész ...” volt. Az alkalom hétfőn este áhítattal és bemutatkozással kezdődött. Az igei alkalmakon olyan történeket tanulmányoztunk közösen, melyben megfigyelhettük, hogy az Úr miként tervez, ad többet azoknak, akik Őt engedelmeskedve, Rá figyeve követik. Jó volt látni, hogy miként szól bele az Úr Isten olyan emberek életébe, akik emberi szemmel nézve csődöt mondtak, mindenki lemondott róluk, sőt már önmaguk sem bizakodnak semmiben. De az Úr minden gyermekét szereti, és gondot visel róluk, rólunk.

Az alkalom alatt előadást is hallgathattunk Csalódásaink címmel.

Szilveszter délután részt vettünk az Istentiszteten a református templomban. Este Lukács evangéliuma alapján hangzott el egy áhítat - a tíz leprás története. Ezután morzsaszedésre került sor. Éjfél előtt imaközösséget tartottunk, éjfélkor pedig ifjúsági énekeket énekeltünk. Ezután kötetlen program következett, együtt beszélgettünk és társasjátékokat játszottunk.

 

Nagyon örülök, hogy a fiatalok ebben az évben is fontosnak tartották, hogy az év végi rohanásban, a világi szórakozás helyett az Isten Igéje melletti elcsendesedést választották, és az új évet Istenre figyelve kezdték el.

 

Az alkalmat a Bethlen Gábor Alap is támogatta.