Évzáró Csendesnapok, Jóka, 2017. december 28. - 2018. január 1.

2018.01.04 20:14

„Örökre Ő marad nekem a Kezdet és a Vég” volt a mottója az évzáró csendes napoknak, amire ismét a jókai Betlehem Missziós Központban került sor. A résztvevők száma változó volt, volt amikor 13-an, máskor 28-an voltunk jelen.

A csendes napokat egy áhítattal kezdtük. Az Ige a Zsidók 1,1-4 volt, ami arról szól, hogy Jézus Krisztus Isten végső Szava hozzánk. Pénteken és szombaton két-két Igetanulmányra került sor. Idén Mózes első könyvének 2., 3. és 4. fejezeteivel foglalkoztunk.  Az egyes alkalmak címe: „Isten rendje”, „A rend felborul”, „A bűn következménye” és „A bűn tovább terjed”.  A reggeli Igetanulmányt mindig csoportos beszélgetés követte.

Délutánonként néhány fiatal testvér tett bizonyságot, akik jelenleg önkéntesként szolgálnak Ausztriában és Lengyelországban. Jó volt hallani, hogy az Úr hogyan vezeti és segíti őket otthonuktól távol is.

Szilveszterkor délelőtt és délután, valamint január elsején a helyi református templomban vettünk részt az Istentiszteleten. Szilveszter este 13-an voltunk, először a Zsoltárok 68-at olvastuk el közösen, majd morzsaszedést tartottunk, amikor minden résztvevő elmondhatta, hogy mit értett meg ezen a csendes héten, illetve vissza tekinthetett az elmúlt egy évre.

Sok szabadidőnk is volt, ilyenkor lehetett beszélgetni, sétálni vagy társasjátékot játszani. Külön öröm, hogy néha eljöttek fiatal házaspárok is kisgyermekeikkel, és így velük is eltölthettünk egy kis időt.

Nekem ez a hét nagyon sokat adott. Fontos figyelmezetésként megértettem, hogy milyen fontos, hogy ne szakítsam meg Istennel a kapcsolatot, hiszen Ő mindig keresi velem a közösséget, szól hozzám és bűnöm ellenére sem taszít el magától.  Ugyanennyire fontos, hogy másokkal is jó kapcsolatot ápoljak.

Hiszem, hogy ez az évzáró alkalom mindnyájunk számára áldásos volt, és mind hálával tekinthettünk vissza az elmúlt időkre és lelkileg feltöltődhetünk az előttünk álló feladatokhoz.

 

Görföl Eleonóra, az Emmaus önkéntes munkatársa