Felnőtt- és Ifjúsági Bibliaismereti Verseny, Jóka, 2019. április 12-13.

2019.05.09 15:52

Szűk, családias körben, 2019-ben is megrendezésre kerülhetett az ifjúsági és felnőtt bibliaismereti verseny április 13-án, Jókán. Ezt megelőzően péntek este egy közös vacsorával és egy igei alkalommal hangolódtunk a versenyre. Az ige az efezusi levélből volt (Ef.6,10-20: Isten fegyverzetének felöltése). Ebből kiemelnék egy részt: „...Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben.” Nagyon tanulságos volt a magyarázat, erőt adott a versenyhez.

Másnap, szombaton került sor a bibliaismereti verseny lebonyolítására. A tematika az előző évi rész folytatásaként a Márk 9-16 fejezetekből volt. A szervezők, segítők újra kitettek magukért, a csoportbeosztástól kezdve az egész verseny lebonyolítása teljesen zökkenőmentesen zajlott. Annak minden percét – mint versenyző – lehetett örömmel megélni. Izgalmas küzdelem folyt az idővel, hisz a kérdések megválaszolására adott időkeret állt rendelkezésre, ami bizony néha kevésnek tűnt. De ahogy a harcban sem ad az ellenség sok időt a védekezésre, úgy itt is „kemény küzdelem folyt”. Versenyzőként elmondhatom a mindenki által már ismert nagy igazságot: amely részeket jobban átnéztünk, azok kérdéseire nem volt gond időben és jól válaszolni.

Sokszor kerülhetünk az életben nehéz helyzetekbe, és nem mindegy, hogy milyen gyorsan és jól tudunk cselekedni vagy dönteni. Öltsük magunkra Isten fegyverzetét, És használjuk is azt! Mert akkor az életben elénk kerülő kérdésekre is gyorsabban és jól fogunk tudni „válaszolni”. Ahogy a fegyver és a páncél közel van a testünkhöz, úgy kerüljön közel az ige is a mindennapi életünkhöz. És akkor nemcsak a jókai bibliaismereti versenyen kapunk díjakat, hanem elnyerhetjük az élet koronáját, amely az örök élet.

Szívből köszönöm a verseny szervezőinek, segítőinek ezt az élményt, a testvéri közösséget, az ünnepi hangulatot. Mert bár versenyeztünk, de elsősorban jelenlétünkkel dicsőítettük az élő Úr Jézus Krisztust, aki megtalált, megszólított, megismertette magát mindannyiunkkal.

 

S.D.G.

 

Farkas Attila és Gabi, az Emmaus munkatársai