Fiúk Csendes Hétvégéje, Mad, 2016. november 18-20.

2016.11.28 09:55

Az Úré a hála és dicsőség, hogy immár 9. alkalommal szervezhettük meg Madon, a Mentőmisszió épületében a Fiúk Csendes 7végéjét. Az alkalmon összesen 24-en vettünk részt fiatal fiúk, fiatal férfiak és fiatal édesapák.  

Egész hétvégén Salamon király életére összpontosítva figyeltük meg, hogy milyen példát mutat nekünk az ÚR egy bibliai férfi személyén keresztül. A hétvége témája: „Légy erős, légy férfi!‘, mely Dávid király szájából hangzott el fia, Salamon felé, és rajtuk keresztül szól hozzánk a Mennyi Atya is.

Három előadást hallgathattunk meg: Salamon, akinek jó példával álltak elő, Salamon – Mi lesz ha…, és Salamon – annak ellenére hogy … címmel.  Egyedül az Úr tesz késszé minden embert, itt különösen minden férfit, hogy fiúként, férfiként, férjként és apaként is helyt tudjon állni a mindennapokban. Az előadások alatt megláthattuk, hogy mennyire fontos az apa szerepe a nevelésben, mennyire fontos, hogy tisztában legyünk tetteink következményeivel, de azt is hogy ugyan a nevelés, a tanítás, a példamutató élet fontos szerepet kap az ember fejlődésében, de örök életet, csak is az Úr Jézus adhat.

Hálás vagyok az Úrnak, hogy újra együtt tölthettünk egy hétvégét; hiszem és remélem, hogy az Úr jövőre is elkészíti nekünk ezt az alkalmat is.