Gyermek Bibliaismereti Verseny, Jóka, 2012. febrár 25.

2012.03.16 14:57

Isten kegyelméből, az Emmaus polgári társulás ebben az évben is megszervezhette a Gyermek Bibliaismereti Versenyt az alapiskolás gyermekek számára. A verseny 2012. február 25-én, a jókai Betlehem missziós központban került megrendezésre. Megközelítően 200-an voltunk, 11 alsó tagozatos és 19 felső tagozatos csoport vett részt a versenyen. A csoportok három egyházmegye gyülekezeteiből (Pozsonyi, Komáromi és Barsi Egyházmegye), illetve egyházi református és katolikus iskolákból érkeztek. Néhány gyülekezetből vagy iskolából több csoport is érkezett.
A verseny célja az volt, hogy a gyermekek a lelkiismeretes felkészülés mellett jobban megismerjék Isten Igéjét, és magát az Úr Jézus Krisztust, mint Megváltójukat.
Az alkalom 10.00-órakor kezdődött egy rövid áhítattal a helyi református templomban, ahol Nt. Kiss Tibor lelkipásztor Igével bátorította a versenyre érkezőket. A Bibliaismereti Verseny meghirdetésekor 4-6-tagú csoportok jelentkezését vártuk. Többségében ilyen létszámú csoportok érkeztek, emellett voltak olyan csoportok is, amelyek 3 vagy 2 tagból álltak. Az alsó tagozatosok részére kijelölt témakör: Ábrahám élete az 1 Mózes 16-20 alapján. A felső tagozatosok részére kijelölt témakör pedig szintén Ábrahám élete, de Izsák születésétől kezdve, 1Mózes 21-25 alapján.
Az alkalom a templomban ért véget az eredmények kihirdetésével. Végül minden gyermek választhatott valamit a sok értékes könyv és ajándék közül. Bízom benne, hogy a legnagyobb ajándékot, az Igének a tanítását a szívükben vitték haza, amely az életükre nézve maradandó értékű lehet.