Gyermek Bibliaismereti verseny, Jóka, 2015.3.7.

2015.03.10 15:37

Az Úr kegyelméből ebben az évben is megrendezhettük a Gyermek Bibliaismereti Versenyt az alapiskolás gyermekek részére. A versenyre a megszokott módon került sor. Délelőtt 10,00 órától közös énekléssel kezdtünk a jókai református templomban. Ami után egy rövid, bíztató igei áhítat hangzott el a helyi lelkipásztor Nt. Kiss Tibor tolmácsolásában. Ezt követően a csoportok átvonultak a Betlehem missziós központba, és itt adhattak számot arról az ismeretről, amit a felkészülésük ideje alatt szereztek. Az alsó tagozatos csoportok 6 feladatlap 24 kérdése által mutatták meg, hogy mit is tudnak a karácsony történetéből. A felső tagozatosok számára az idei téma az Úr Jézus tanítványainak megismerése volt. (Mégpedig: Péter, András, Fülöp, Nátánaél, Jakab, János, Lévi, Nikodémus, Júdás, Tamás és Jézust követő asszonyok). Ők szintén 6 feladatlap 23 kérdése által mérhették le felkészültségüket. A válaszokat a csoportokkal érkező lelkipásztorok és hitoktatók értékelték ki.

A versenyen megközelítőleg 170 gyermek vett részt, ebből 16 alsó tagozatos és 15 felső tagozatos csoport. A csoportok két egyházmegyéből (Pozsonyi és Komáromi Egyházmegye) valamint katolikus iskolából is érkeztek. Néhány gyülekezet és iskola több csoportot is hozott.

Az eredmény kihirdetésére a záró imádság után a templomban került sor. Hisszük, hogy nem csupán a könyv és egyéb értékes ajándékok lesznek maradandóvá a gyermekek számára, hanem elsősorban az Isten Igéje, amit megismerhettek a verseny által is. Reménységünk, hogy az Úr felhasználja, és áldássá teszi az életekben mindazt, amit ezeken a történetek keresztül megtanulhattak és üzenetekként hallhattak.