Gyermekmunkások Alaptanfolyama, Jóka, 2016. október 7-9.

2016.10.19 09:24

Az Úrnak hála, 2 év után újra lehetőségünk nyílt egy újabb tanfolyam megszervezésére, melyre olyan fiatalokat, érdeklődőket hívtunk meg, akik szeretnének a jövőben gyermekek közt szolgálni akár az általunk szervezett alkalmakon, akár más gyülekezeti alkalmakon, vasárnapi iskolákban vagy táborokban.

Egy új rendszert dolgoztunk ki a képzésre, melynek kezdő része a Gyermekmunkások Alaptanfolyama nevet kapta. Ezen az alkalmon az alapoktól építkezünk és a jövőben, ha az ÚR megengedi, folytatjuk majd a képzést.

Ezen az alkalmon a segítőkkel együtt 21-en vettünk részt. A résztvevők többsége már eddig is segített különböző táborokban. Olyan témákkal foglalkoztunk, amelyek fontosak minden gyermekmunkás számára: Ki a keresztyén?; Miért tanítsuk a gyermekeknek Isten Igéjét?; Segédeszközök – szemléltetőeszközök jelentősége a tanításnál, valamint azok elkészítésének módja; Hogyan tanítsunk bibliai igeverset és éneket?

A résztvevőknek lehetőségük volt a gyakorlatra is. Kiválasztottak egy bibliai igeverset, illetve keresztyén gyermekéneket, amelyhez rövid magyarázatot fűztek. Mindannyian eleget tettek a feladatnak, és helyesen értették meg az igevers, ének üzenetét. Végül oklevelet kaptak a tanfolyam eredményes elvégzéséről.

   

Hálás vagyok azért, hogy a résztvevők nyitottak voltak az Ige iránt, és szeretnék majd a bővített tanfolyamot is elvégezni, ahol még többet tanulhatnának a gyermekek közötti szolgálatról, és több lehetőségük volna a gyakorlatra is.