GyermekMunkások AlapTanfolyama, Jóka, 2018. március 23-25.

2018.04.04 21:13

Az Úrnak hála, 2 év után újra lehetőségünk nyílt tanfolyamunk megszervezésére, melyre olyan fiatalokat, érdeklődőket hívtunk meg, akik szeretnének a jövőben gyermekek közt szolgálni akár az általunk szervezett alkalmakon, akár más gyülekezeti alkalmakon, vasárnapi iskolákban vagy táborokban. Örömmel és Isten iránti hálával éltük meg, hogy az emberi elképzelések felett is Úr a mi Urunk, mivel várakozáson felül érkeztek résztvevők még Közép-Szlovákiából is.  

Ezen az alkalmon az alapoktól építkezünk és a jövőben, ha az ÚR megengedi, folytatjuk majd a képzést.

Ezen az alkalmon a segítőkkel együtt 24-en vettünk részt. Olyan témákkal foglalkoztunk, amelyek fontosak minden gyermekmunkás számára: Ki a keresztyén?Miért tanítsuk a gyermekeknek Isten Igéjét?Segédeszközök – szemléltetőeszközök jelentősége a tanításnál, valamint azok elkészítésének módja; Hogyan tanítsunk bibliai igeverset és éneket?

A résztvevőknek lehetőségük volt a gyakorlatra is. Kiválasztottak egy bibliai igeverset, amelyhez rövid magyarázatot fűztek. Mindannyian eleget tettek a feladatnak. :) Végül oklevelet kaptak a tanfolyam eredményes elvégzéséről.

   

Hálás vagyok azért, hogy a résztvevők nyitottak voltak az Ige iránt, és szeretnék majd a bővített tanfolyamot is elvégezni, ahol még többet tanulhatnának a gyermekek közötti szolgálatról, és több lehetőségük volna a gyakorlatra is.