Ifjúsági Bibliaismereti Verseny, Jóka, 2011. április 9.

2011.05.05 16:02

Hálásak vagyunk Istennek, hogy ebben az évben is megvalósulhatott az Ifjúsági Bibliaismereti verseny, ezúton 56 résztvevővel.

Az alkalom 9.30-órakor kezdődött a jókai Betlehem missziós központban. Az énektanulás után Nt. Somogyi Alfréd apácaszakállasi lelkipásztor bátorította Isten Igéjével a fiatalokat a megnyitó áhitatban. 

A Bibliaismereti Verseny témája idén nyolc júdai király élete volt, a Krónikák 2. könyvének 29-36  fejezetei alapján. A fiatalok főként 3-4-tagú csoportokban versenyeztek. Összesen 11 csoport vett részt a versenyen. Mindegyik csoport 11 feladatlapot kapott, általában a feladatlap 5-6 kérdést tartalmazott, így összesen 51 kérdést kellet megoldani. Egy feladatlap kidolgozására kb. 5-7 perc idő állt rendelkezésükre. Válaszaikat a gyülekezetekből érkező egy pedagógus és lelkipásztorok javították. Versenyzés közben néhány felnőtt ügyelt a rendre. Utána következett az ebéd, és persze a kiértékelés és a megjutalmazás. Az alkalom 14.00-órakor ért véget imádsággal és énekléssel.

Bízunk benne, hogy a fiatalokban nemcsak az ismeretek maradtak meg, hanem konkrét üzenetek is Isten Igéjéből, amelyeket saját életükre tudnak alkalmazni.