Ifjúsági csendeshét, Jóka, 2011.július 11-17.

2011.08.25 17:42

Hálás vagyok Istennek azért, hogy nem csak a gyermekeknek és a serdülőknek volt lehetőségük a táborozásra, hanem a kicsit idősebb korosztály számára is megvalósult az ifjúsági csendes hét. Ez az alkalom már komolyabb jellegű, mint a gyermektáborok, és töményebb a program, több az igetanulmány és az áhítat. Ennek ellenére, vannak még ma is olyan fiatalok, akiknek fontos, hogy Isten Igéjét tanulmányozzák, és megerősödjenek egymás hite által. Összesen 40-en vettek részt ezen az alkalmon, köztük sokan voltak újak, akik először voltak ilyen táborban, mert már kinőtték a gyermektábort, és még mindig vágytak Isten közelében tölteni szünidejük egy részét.
A reggeli áhítatokkal a résztvevők szolgáltak egy-egy igevers magyarázatával, illetve személyes bizonyságtételükkel. A délelőtti igetanulmányokon Pál apostol harmadik missziói útját vettük át részletesen. Utána csoportokban megbeszéltük a történetek üzeneteit. Délutánonként fél négyig lehetőség volt a sétákra, mozgásra és a kötetlen beszélgetésekre. A szabadidőt mindig egy előadás követte, és közös beszélgetés. Érdekes témákról volt szó, például Idő, Hit, Remény, Szeretet... Az esti áhítatok az Úr Jézusról szóltak – Jézus kérdez: Mi a neved, Akarsz-e gyógyulni, Miről beszélgettek útközben...
Az utolsó estén morzsaszedést tartottunk, amikor mindenki beszámolt a héten nyert áldásokról, és arról, hogy mit értett meg az Igéből.
Az együttlét a vasárnapi istentisztelettel ért véget. Hálás vagyok minden résztvevőért, és hiszem, hogy Isten továbbra is munkálkodni fog az életükben, hogy amit hallottak és megértettek, azt meg is fogják élni a hétköznapokban.