Keresztyén Vers- és Prózamondó Verseny, Jóka, 2011. május 7.

2011.06.16 17:23

 

A Szülőföld Alap pályázati lehetőségének köszönhetően az Emmaus polgári társulás idén  is  megszervezhette a Keresztyén Vers- és Prózamondó Versenyt.

Ennek a rendezvénynek a jókai Betlehem missziós központ adott helyet.  Összesen 43 személy volt jelen. Ezúttal négy kategóriát indítottunk, mivel a résztvevők különböző életkorúak voltak.

               A verseny egy rövid áhítattal kezdődött, amit Peres Imréné, pozsonyi lelkipásztornő tartott az ApCsel 13,15b alapján. Néhány vidám éneket is énekeltünk, és imádkoztunk.

A zsűritagok bemutatása után elkezdődött a verseny. Az első kategóriában /alapiskola alsó tagozata/ 12-en indultak verssel és egy kisfiú prózával. A második kategóriában (felső tagozatosok) 9-en indultak verssel és a próza kategóriájában nem volt jelentkező. A harmadik kategóriában  (középiskolások) négyen indultak verssel és a próza kategóriájában szintén nem volt jelentkező. Negyedik kategóriában egy vers és egy próza hangzott el. Mindannyian szépen adták elő a megtanult műveket, amelyek valóban keresztyén tartalmú, Istent dicsőítő jellegűek voltak. Éppen ezért a zsűrinek nem volt könnyű dolga.

Miután mindenki előadta azt, amivel készült, egy szünet következett, amelyben a zsűri kiértékelte a teljesítményeket és a jelenlévők elfogyasztották az ebédet. A zsűritagok keresztyén pedagógusok voltak, akik jelenleg is tanítanak különböző magyar tannyelvű alapiskolákban. Ebéd után sor került a kiértékelésre és a résztvevők megjutalmazására.

A gyermekek és a fiatalok örömmel és szép élményekkel mentek haza, és a pedagógusok, felnőttek részéről is pozitív visszajelzéseket kaptunk. Bízunk benne, hogy a versek/prózák, amiket megtanultak, nem csak az emlékezetükben maradnak meg, hanem a szívükben is, ahonnan Isten Szentlelke bármikor előhozhatja és általa segíthet életük kérdéseiben, és eligazítást nyújthat döntéseikben.