Keresztyén vers- és prózamondó verseny, Jóka, 2014. október 11.

2014.10.29 11:48

             Isten kegyelméből az Emmaus polgári társulás a Bethlen Gábor Alap pályázati lehetőségének köszönhetően az idén már hatodik alkalommal szervezhette meg a Keresztyén vers- és prózamondó versenyt.

A rendezvénynek ismét a jókai Betlehem missziós központ épülete adott otthont, ahol összesen 20 szavaló gyűlt össze, háromtagú zsűri értékelte a szavalatokat, és 18 felnőtt/gyermek kísérő (pedagógus, lelkész, szülő, érdeklődő) érkezett a versenyzőkkel.

Az alkalom énekléssel, imádsággal és egy rövid áhítattal kezdődött, melyet Peres Imréné, pozsonyi lelkipásztornő tartott. Egyebek között arról szólt, hogy nem a kitűnő előadásmód a lényeg, hanem a versek, a prózák Istenre irányuló üzenetei. A zsűritagok bemutatása után elkezdődött a verseny.

Az első kategóriában (alsó tagozat, 1–4. évfolyam) 11-en indultak, kilencen verssel és ketten prózával. A második kategóriába (felső tagozat, 5–9. évfolyam) pedig 9-en neveztek be, heten verssel és ketten prózával.  

Miután mindenki előadta azt, amivel készült, szünet következett, és a zsűri elvonult, hogy meghozza a döntését. A zsűritagok keresztyén pedagógusok voltak, akik jelenleg is aktívan gyakorolják hivatásukat. Míg a helyezésekről döntöttek, a jelenlévők elfogyasztották az ebédet. Végül sor került az értékelésre, a helyezettek oklevelet vehettek át, és jutalomként könyvet kaptak.

A gyermekek és a fiatalok örömmel, szép élményekkel mentek haza. Bízom benne, hogy amit megtanultak, az a javukra válik, hiszen Isten élővé és gyümölcsözővé tudja tenni életükben a versek és a prózák üzenetét.