Koncoročné sústredenie, Jelka, 28. december 2015 – 1. január 2016

01.01.2016 18:00

Som vďačná pánu Bohu zato, že sa znova mohlo uskutočniť koncoročné sústredenie pre mládež v Jelke, v misijnom centre Betlehem. Zúčastnilo sa na ňom dokopy 35 osôb.

Motto sústredenia bolo: ”Boh je pripravený dať nám oveľa viac, ak oby sme si mysleli…”Podujatie sa začalo v pondelok podvečer stíšením a zoznamovaním. Počas štúdia Božieho Slova sme spolu preberali príbehy, v ktorých sme si všimli, že Pán má s nami plány, a ako dáva viac tým, ktorí ho poslušne nasledujú. S radosťou sme videli, ako Pán Boh zasiahne do života takých ľudí, ktorí z ľudského hľadiska už stroskotali, každý to už s nimi vzdal a an ioni sami už v nič nedúfajú. Ale Pán miluje všetky svoje deti a postará sa o nich, teda aj o nás.

Počas podujatia sme počuli aj prednášku pod názvom Sklamania.

Na Silvestra sme sa poobede zúčastnili bohoslužby v reformovanom kostole. Večer odznel príhovor na základe evanjelia podľa Lukáša - a o desiatich malomocných. Potom sme sa podelili o to, čo nám dal tento rok a aké máme plány na ten ďalší. Pred polnocou sme sa modlili, a počas ohňostrojov sme spievali kresťanské piesne. Potom nasledoval voľný program, rozprávali sme sa a hrali sme spoločenské hry.  

Veľmi ma teší, že mladí ľudia aj tento rok pokladali za dôležité zúčastniť sa na tomto podujatí, a že počas koncoročného zhonu si namiesto svetských zábav vybrali stíšenie pri Božom Slove, a Nový rok začali sústredením sa na Pána Boha.

 

Podujatie podporila aj nadácia Bethlen Gábor Alap .