Lányok Csendes 7végéje, Jóka, 2015. november 13-15.

2015.12.03 16:30

Hálát adunk az Úrnak, hogy ismét megszervezhettük a lányok hétvégéjét. Jó azt tapasztalni, hogy az Úr jelenlétében, az Ő Igéjének fényében kereshetjük, mint nők az Ő akaratát, tervét, célját az életünkre nézve. Ezen a hétvégén több női bibliai személy életére figyeltünk: Mária és Márta, Miriam, Eszter. Valamint egy előadást hallgathattunk meg arról, hogy: Nőnek születhettem. Az egyik fontos üzenet, amivel szembesülhettünk, hogy gyakran mi is hajlamosak vagyunk arra, hogy erőlködve tevékenykedjünk, bizonyítani akarunk, és csak sürgölődünk, mint Márta. Sokszor a vendéglátás fontosabbá válik, mint maga a vendég. Mária számára az Úr Jézus, a Vele való kapcsolat volt a fontos és ő erre időt is szánt. Jó volna ezt megtanulnunk tőle. Hiszen nem mi tudunk adni bármit is az Úr Jézusnak, hanem Ő szeretné adni Önmagát nekünk.

Miriam életéből megláttuk, hogy mennyire veszélyes női betegség a dirigálás, az uralkodás és az irányítás. Fontos, hogy az Úrban megismerjük a helyünket, és azt elfogadjuk, sőt betöltsük. Eszter abban mutatott példát, hogy el tudta fogadni az életére nézve az Úr akaratát, még akkor is, ha egy veszélyes feladatot kellett teljesítenie. A küldetésére azzal készült, hogy 3 napot csendben az Úr előtt töltött imádságban és böjtben. Ezt az időt nekünk sem szabad megspórolni, mert csak így ismerhetjük meg az Úr tervét és tudjuk azt engedelmes szívvel elfogadni.

Az előadás témájában példaként állt előttünk a Példabeszédek könyvében (31, 10-31) található leírás a derék asszony dicséretéről. Jó volt meglátni az értékeket és hasonlatokat, amit ott az Ige felsorol rólunk, nőkről. pl: „Értéke sokkal drágább az igazgyöngynél.” De mindezek csak úgy valósulhatnak meg az életünkben, ha az Úrban maradunk.

Hisszük, hogy Ő mindazon keresztül, amit hallottunk továbbra is munkálkodik bennünk, hogy hasznos eszközei lehessünk nőként ott, ahova helyezett minket.  

Az alkalmat a Bethlen Gábor Alap is támogatta.