Lányok csendes hétvégéje, Jóka, 2014. november 14.-16.

2014.11.24 13:00

            Isten kegyelméből és a Bethlen Gábor Alap pályázati támogatásával az idén is megszervezhettük a lányok csendes hétvégéjét, melyen ezúttal harminchárman vettek részt Az alkalomra a jókai Betlehem Missziós Központban került sor.

            A lányhétvége fő gondolata egy dicséretből való idézet volt: ”Vonj magadhoz, Jézusom, hogy járjak veled!”. Ezen belül a következő témákkal foglalkoztunk: a hiúság vonzásában, a világ vonzásában,  Jézus vonzásában, a nyelv bűnei         és a várakozás. Az Igetanulmányok és előadások folyamán Lót feleségének,  magdali Mária és Izsák és Rebeka történetével foglalkoztunk.

            Az alkalmat péntek este áhítattal és bemutatkozással kezdtük, szombaton                    az Igetanulmányt és az előadást csoportos beszélgetések követték, ahol az elhangzott témákról  volt lehetőségünk 10-12 fős csoportokban bővebben beszélgetni.

            Vasárnap délelőtt résztvettünk a református Istentiszteleleten, majd morzsaszedést tartottunk. A lányhétvégével párhuzamosan Nagymadon sor került a fiúk csendes hétvégéjére is. Vasárnap délután a fiúk eljöttek Jókára és közösen hallgathattunk meg egy előadást Izsák és Rebeka történetéről, ahol a várakozásról, az Istentől rendelt társról volt szó. Ez követően    az alkalmat közös énekléssel, imádsággal, majd szabad beszélgetéssel zártuk le.

            Nagyon hálásak vagyunk az Úrnak ezért az alkalomért. Hisszük, hogy Ő munkálkodott közöttünk és szíveinben, és megáldotta együttlétünket.