Letné sústredenie pre mládež, Jelka, 9-13. júla 2018

04.10.2018 16:39

Vďaka Pánovi, aj tento rok sa uskutočnilo sústredenie pre mládež, na ktorom sa zúčastnili mladí aj starší, ktorí spolu rástli vo viere, sústrediac sa na Pána Ježiša Krista a na hodnotné prednášky.

Dopoludnia sme sa zaoberali príbehom Nehemiáša. Naučili sme sa, ako môžeme hľadať Božiu vôľu a nasledovať Jeho príkazy a rady.  

Pred obedom sme sa počas skupinovej diskusie rozprávali o biblickom príbehu, kto aké poučenie si z neho berie a čo pochopil z Božieho Slova.  

Poobedňajšie prednášky a večerné stíšenia boli na rôzne témy, prednášatelia si mohli vybrať ktorékoľvek časti z Biblie. Poobede sme počuli, ako sa máme správne modliť, prečo je dôležité modliť sa, a na čo si máme dávať pozor pri modlitbách.  

Pred večerou sme mali niekoľko hodín voľno, takže sme mali čas na dlhé prechádzky a rozhovory. Aj večery sme trávili užitočne, tiež bola prednáška, a mohli sme ukončiť deň sústredením sa na Božie Slovo. Ďakovali sme Pánu Bohu zato, že nás celý deň chránil a bol s nami. Celkovo tento týždeň znamenal pre mňa veľa, duchovne ma obohatil, pretože som sa mohla naučiť také veci, ktoré by som inde takto nepočula.  

Aj my mladší sme sa naučili, že môžeme žiť a obstáť aj inak v tomto svete, môžeme aj druhých priviesť k Pánu Bohu, môžeme byť Jeho nástrojmi v službe iným, a s Ním môžeme byť zvláštni a odlišní, a nenasledovať spôsoby tohoto sveta.

 

Kiss Emese, dobrovoľníčka Emmaus

 

FOTOGALÉRIA