Napközis tábor, Bátka, 2014.6.30.-7.4.

2014.09.04 17:33

            Isten kegyelméből ebben az évben is megvalósult Bátkán a napközis tábor, ezúttal is a helyi alapiskola épületeiben. A tábornak 25 résztvevője volt, többnyire alsó tagozatos gyermekek, és néhány idősebb gyermek.

          Délelőttönként bibliai történeteket hallottunk, pontosabban figyelmeztető példázatokat a Lukács evangéliumából (Irgalmas samaritánus, Bolond gazdag, Farizeus és a vámszedő, Nagy vacsora). Minden alkalommal aranymondást és új énekeket is tanultunk. Rövid szünet és a tízórai után a csoportos beszélgetés következett, amikor a kisebbek és a nagyobbak külön csoportokban beszélték meg a bibliai történet üzeneteit. A délutáni foglalkozásokról a helyi pedagógusok gondoskodtak. Szabadidőben a gyermekek sokat játszottak az iskola udvarán. Szerdán egész napos kiránduláson vehettünk részt, a Szádelő-i völgyet és a Betlér-i kastélyt láttuk.

          Hálás a szívem a gyermekekért, különösen azokért, akikben az Úr vágyat ébresztett, hogy többet is foglalkozzanak az Igével, és ezért készek voltak hosszú utat megtenni, és eljönni az Emmaus 5-napos tanfolyamára.

          Bízom benne, hogy az Úr jövőre is elkészíti ezt az alkalmat.