Nyári Csendes Napok, Jóka, 2019. július 8-14.

2019.09.02 15:02

Nagy kegyelem, hogy a nyárnak olyan lehetősége is van, ahol nem csupán fizikailag lehet megpihenni, hanem lelkiekben is fel lehet töltekezni. Hála az Úrnak, hogy az Ő jelenlétében és testvéri közösségben lehettünk együtt az Ige körül, amire egy egész hét adatott a számunkra. Természetesen nem mindenkinek volt lehetősége a teljes egész hetet így eltölteni, de hiszem, hogy az elhangzott üzenetek, vagy a csoportbeszélgetés alkalmai mindenki számára erőforrást jelentettek.

Központi témaként „Aznap pedig szombat volt (Jn. 5, 9)” Ige állt előttünk, és délelőttönként olyan történetekkel foglalkoztunk, ahol az Úr Jézus szombatnapon gyógyított. Odafigyelhettünk és elgondolkozhattunk azon, hogy nekünk mit jelent a nyugalom napja és miképpen éljük meg. Az egyik fontos üzenet számomra az volt, hogy a nyugalom napját Isten azért adta nekünk, hogy az áldás forrása legyen. Viszont ehhez nekem kell helyesen élni ezzel a nappal, mert csak így lesz számomra áldássá. A délelőtti igetanulmányokat a csoportos beszélgetés követte, ahol jobban, személyesebben és gyakorlati módon tudtunk beszélgetni azokról az üzenetekről, kérdésekről, amik elhangzottak, vagy éppen foglalkoztattak bennünket.

Délutánonként az Ige, az imádság, a közösség és a szolgálat témájáról hallhattunk magyarázatot, és volt lehetőségünk a témákról közösen is beszélgetni.

Az esti áhítatok során Péter első leveléből voltak igerészek, amikre figyelhettünk. Az egyik esti alkalom a „Szentek legyetek!” (1Pt. 1, 14-16) címet kapta. Ezen az estén két üzenet is megszólított: az az ember szent, aki alárendeli magát Isten akaratának, valamint, hogy a szentség ajándék és feladat is egyszerre.

Természetesen az igei alkalmak mellett ki lehetett használni az időt beszélgetésre, nagy sétákra, de most sem maradhatott el a közös játék. Hálát adok az Úrnak, hogy testvéri közösségben tölthettük el ezt a pár napot. Reménységem, hogy az Úr Szentlelke és Igéje által továbbra is munkálkodik bennünk, és az alkalom üzenetei az Ő kegyelméből beépülnek az életünkbe, hogy még inkább engedelmes gyermekei tudjunk lenni, akik örömmel Neki élnek és szolgálnak.