Nyári Ifjúsági Csendesnapok, Jóka, 2018. július 9-13.

2018.08.30 08:04
Hála az Úrnak, idén is megrendezésre került az ifjúsági csendes hét, amelyen fiatalok és idősebbek egyaránt részt vehettünk, együtt épülhettünk az Úr Jézus Krisztusra és tartalmas előadásokra figyelve.
Délelőtt Nehémiás történetét tanulmányoztuk.
Megtanultuk, hogyan figyelhetünk oda Isten akaratára, hogyan követhetjük az ő tanácsait, parancsait. 
Az ebéd előtt a csoportos beszélgetésen megbeszéltük a hallott történetet, és megbeszéltük kinek milyen fontos üzenetei vannak a történetből, mi az amit Isten megértetett vele , az igéjén keresztül. 
A délutáni és esti áhítatoknak külön címeik voltak, az előadó szabadon választhatott hozzá igét. Délutánonként meghalgattuk, hogyan lehet helyesen imádkozni, miért fontos, és mik azok, amikre vigyáznunk kell imádkozás közben. 
A vacsora előtti pár óra pedig szabad volt, így arra is jutott idő, hogy egymással nagyokat sétáljunk és beszélgessünk.  Az estéink is tartalmasan teltek, szintén volt egy előadás, ahol az ígére odafigyelve együtt zárhattuk le a napot, megköszönve Istennek, hogy egész nap megőrzött, és velünk volt. Mindent összevetve, a hét számomra rengeteget adott lelkiekben , mert olyan dolgokat tanulhattunk és tanulhattam meg, amit máshol nem biztos, hogy így hallok  a világban. 
Megtanultuk, mi fiatalok is , hogy lehet máshogy is megállni a helyükön,  másokat is Isten közelébe vezethetünk, hogy mi is lehetünk az Ő eszközei, és igenis vele lehet különlegesnek és kívülállónak lenni, és nem a világot követni.