Régi levelezők és táborozók találkozója, Bodrogszentes, 2013. augusztus 2.

2013.08.06 14:35

            Hálásak vagyunk az Úrnak azért, hogy az idén Kelet-Szlovákiában is megvalósulhatott a régi levelezők és táborozók találkozója.

            Erre az egynapos találkozóra azon régi levelezőtársainkat és táborozókat hívtunk meg, akik 2004-től 2007-ig a deregnyői táborokban, illetve 2008-tól a hatfai táborokban vettek részt, vagy leveleztek velünk, amikor még Gyermek Evangélizációs Közösség név alatt végeztük a szolgálatot.

A sok meghívott között messzebbről csak ketten jöttek el az alkalomra, a többiek szentesiek voltak, akik táborainkban többnyire már segítőként végzik a szolgálatot. Néhányan visszajeleztek, hogy szerettek volna részt venni, de bizonyos okoknál fogva nem tudtak, és remélik, hogy lesz még hasonló alkalom, amikor majd ők is ott lehetnek.

            Az együttlét 16.30 órakor kezdődött vacsorával, majd rövid igei köszöntéssel és énekléssel folytattuk. Az igei köszöntés alapja a 77. zsoltár néhány verse volt: „Emlékezem az Úr tetteire, visszagondolok hajdani csodáira. Végiggondolom minden tettedet, elmélkedem dolgaidon”. Elhangzott, hogy fontos emlékezni a múltra, mert akkor tudunk igazán hálásak lenni, és reménységgel tekinteni a jövőbe. Ezután mindenki szót kapott, és elmondhatta, mi történt vele az elmúlt évek során, és hogy milyen emlékei vannak a táborokról vagy a levelezésről.  Az alkalmat imaközösséggel fejeztük be.

            Hálásak vagyunk Istennek azért, hogy elkészítette és megáldotta ezt a találkozót, és bízunk benne, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hanem, ha az Úr akarja és élünk, lesz folytatása.