Tanfolyam a keleti fiatalok számára, Jóka, 2011.2.28-3.4.

2011.03.13 12:15

 

Hálát adok az Úrnak azért, hogy munkálkodott azon fiatalok életében, akik tavaly elvégezték a misszionáriusképző tanfolyamot, és adott a szívükbe vágyat, hogy folytassák a tanulmányaikat. Néhányan közülük már részt vettek a Hatfai táborunkban, és szeretnének bekapcsolódni a gyermekmunkába, mint segítők a táborban, vagy saját gyülekezetükben a vasárnapi iskola alkalmain.

A fiatalok többsége Bodrogszentesből érkezett lelkipásztorukkal együtt, rajtuk kívül egy fiú Nagymihályból és egy helybéli fiatal lány is részt vett a tanfolyamon.

Összesen 16-an voltunk. Ezúton az Emmausi Bibliaiskola „Amit a Biblia tanít” című tanfolyamát végezték el. Olyan témákkal foglalkoztunk, amelyek fontosak a jövendőbeli gyermekmunkások számára, hogy megértsék az alapigazságokat: Biblia, Ember, Bűn, Kegyelem, Hit, Megváltás, Újjászületés, Menny és pokol, Eljövendő események...

A fiataloknak mindegyik téma után vizsgalapot kellett kitölteni.

Szabadidőben a tanuláson kívül volt lehetőségük a kikapcsolódásra is. Különböző programokat szerveztünk a fiataloknak. Kedden elsétáltunk a Kis Dunához és megnéztük a vízimalmot. Szerdán Egyházfán voltunk a szibériai tigrisek rezervátumában, csütörtökön pedig Nagyborsán a Corporex lovas-farmon. Esténként sokat énekeltünk és bibliai lottót játszottunk, hogy a fiataloknak bővüljön a bibliaismeretük.

Hálás vagyok Istennek mindegyik hallgatóért. Remélem, hogy Isten továbbra is munkálkodni fog bennük, ezért az Úr Jézusnak jó bizonyságtevői lesznek, és nekünk pedig a jövőben jó  munkatársaink.