Emmaus Családi Nap, Jóka, 2023. október 7.

2023.11.20 15:01

Hálát adunk az Úrnak, hogy mintegy hetven személy vett részt ezen az alkalmon. Közös énekléssel kezdtünk, utána pedig több csoportban figyeltünk Isten Igéjére. A felnőttek külön a béna meggyógyításának történetét tanulmányozták. A gyerekekkel pedig Ábrahám történetére, az ő családjának életére figyeltünk. Mivel a gyerekek korosztálya egyre jobban kiszélesedett, ezért három csoportra volt szükség: óvodás, alsó tagozatos és felső tagozatos csoportokra. A gyerekekkel arra összpontosítottunk, hogy milyen hatalmas Istenünk van, aki betartja ígéreteit. Valamint, az Úr iránti engedelmességről beszélgettünk, ami nem mindig könnyű. Ábrahám kész volt elhagyni otthonát, a kényelmeset, a megszokottat felcserélni a látszólag bizonytalanra, és a hátralevő életét sátorban vándorként leélni, mert hitt az Úrnak. Istenre bízni magunkat és Neki engedelmeskedni gyakran áldozattal jár. Ábrahámnak sem volt könnyű türelmesen várni, de az Úr hűséges, és kész megbocsátani, nem vonta vissza a szavát, pedig lett volna rá oka.

Az ebéd után családi Activity várta a nagyobbakat, a legkisebbek pedig játékkal, mozgással tölthették még együtt az időt. A felnőttek számára volt lehetőség beszélgetni, és a gyerekek sem unatkoztak a programok közötti szabadidőben. Hálát adunk az Úrnak, hogy napsütéssel ajándékozott meg minket így nem hiányozhatott a foci, a homokozó és a hinta sem.

Nagyon jó látni, hogy az Úr jelenlétében lehettünk együtt kicsik és nagyok valamint, hogy vannak olyan családok, ahol fontos az Úr szava, az Ő vezetése, és hogy a gyermekek Isten közelségében nőjenek fel. Hisszük, hogy az alkalom betöltötte célját, hogy a családok, akik szeretik Istent, az Ő jelenlétében és a testvéri közösségben meg tudtak erősödni. Adja az Úr, hogy ez valóban így legyen.