Emmaus Nyári CsendesNapok, Jóka, 2023. július 12-16.

2023.08.19 21:42

Isten kegyelméből idén is megtarthattuk az Emmaus nyári csendesnapjait; szerda estétől vasárnapig lehettünk együtt az Ige és egymás közelében.

            Délelőttönként Pál apostol Thesszalonikaiakhoz írt első levelét tanulmányoztuk, és újra rácsodálkoztunk, ma is mennyire aktuális a majd’ kétezer éves irat. Megláthattuk, mennyire fontos a testvéri közösség és a szolgálat, a szavakkal és/vagy tettekkel elmondott bizonyságtétel – ezek nélkül, bizony, könnyen hajótörést szenvedhet a hitünk.

            Délutánonként különböző előadások alapján beszélgethettünk arról, hol tartunk a hitben, hogyan éljük meg a mindennapokban azt, hogy Krisztushoz tartozunk. Szombat délután Kevezsda Szilvia beszámolóját hallhattuk Malawiban végzett szolgálatáról és az ott élők helyzetéről.

            Számomra különösen fontos volt az utolsó esti morzsaszedés, jó volt hallani és őszintén elmondani, ki mit értett meg az elmúlt napokban, ki milyen útmutatást kapott, hogyan vezette őt tovább az Úr. Jó tudni és tudatosítani, hogy nem vagyunk egyedül a küzdelmeinkkel, a harcainkkal, és erőt adó, hogy tudunk együtt imádkozni és egymást az Úr előtt hordozni.