Emmaus Tavaszi Tábor, Jóka, 2024. március 4-8.

2024.03.14 15:05

Hálát adunk az Úrnak, hogy 43 résztvevővel ismét megvalósulhatott a tavaszi táborunk. Nagy öröm megtapasztalni, hogy több évre visszamenőleg vannak rendszeres táborozóink, és mindig vannak olyanok is, akik először jönnek. Leggyakrabban a gyermekek adják tovább a hírt és hívják a barátaikat, az osztálytársaikat.

Három délelőtt Nóé, a negyedik nap pedig Bábel tornya történeteivel foglalkoztunk. Korosztályok szerint csoportokban beszélgettünk arról, hogy milyen üzenetei vannak számunkra ezeknek a történeteknek. Láttuk Nóé engedelmességét, az Úr munkáját, Aki nem ítélni, hanem kegyelmezni akar, Aki ma is keresi az elveszett embert. Nekünk is készített menedéket az Ő Fiában, az Úr Jézusban, mert Aki Benne hisz, annak örök élete van. Bábel tornya pedig egy olyan történet, ami figyelmeztet, ne hagyjuk ki az Urat az életünkből, a terveinkből, az elért eredményeket, sikereinket pedig ne magunknak tulajdonítsuk. Fontos, hogy meglássuk, mindenben szükségünk van az Úrra, és Neki jár a hála, a köszönet. Az életünknek Őt kellene dicsérnie.

Minden napot reggel közösen a szobán kezdtünk egy rövid áhítattal, valamint a nap végén is így csendesedtünk el az élményeket átbeszélve és imádsággal lezárva a szobafelelőssel. A délutánok izgalmasan zajlottak: állomásjáték, sport és kézműves foglalkozás. Esténként pedig a kisebbek betekintést nyerhettek Rodney, a cigányfiú életébe. A nagyobbak pedig: A kegyelem érintése c. könyv feldolgozását hallhatták. Mindkettő valós eseményeket dolgoz fel, amiken keresztül jobban megérthetjük, hogy az Úr egy-egy ember életében ma is miképpen munkálkodik.

A csütörtök estét a közös Ki Mit Tud!? zárta, de volt még igetanulási verseny, szobapontozás, csendes pihenő, társasjáték, móka és kacagás.

Hálát adunk az Úrnak, hogy velünk volt, megoltalmazott minket, és hisszük, hogy továbbra is Ő munkálkodik a szívekben. Reménységünk, hogy a nyáron ismét találkozhatunk.