Deň pre rodiny, Jelka, 7. októbra 2023

20.11.2023 16:07

Sme vďační Pánovi zato, že sa na tomto podujatí zúčastnio 70 osôb. Začali sme spoločným spievaním, potom sme sa vo viacerých skupinách sústredili na Božie Slovo. Dospelí sa zvlášť zaoberali príbehom uzdravenia chromého. S deťmi sme sa zaoberali príbehom Abraháma a jeho rodiny. Keďže prišli deti rôzneho veku, museli sme vytvoriť tri skupiny: predškoláci, prvý stupeň a druhý stupeň základnej školy. S deťmi sme sa sústredili nato, akého všemohúceho Pána Boha máme, ktorý vždy dodrží to, čo sľúbil. Rozprávali sme sa aj o tom, že máme byť poslušní Pánovi, aj keď nie vždy je to ľahké. Abrahám bol ochotný opustiť svoj domov, pohodlie a to, na čo bol zvyknutý vymeniť za to, čo bolo zrejme neisté, a zvyšok svojho života prežiť ako nomád v stane, pretože veril Pánovi. Ak chceme dôverovať Pánovi a poslúchať Ho, často musíme niečo obetovať. Abrahám to tiež nemal ľahké, keď musel trpezlivo čakať, ale Pán je verný, dokázal mu odpustiť, neodvolal svoje slovo, aj keď mal nato dôvod.

Poobede väčšie deti a rodičov čakalo rodinné Activity, pre najmenších sme si pripravili hry a pohyb na čerstvom vzduchu. Vo voľnom čase medzi jednotlivými programami mali dospelí možnosť porozprávať sa a ani deti sa nenudili. Sme vďační Pánovi, zatože nám dal nádherné slnečné počasie, preto nemohol chýbať ani futbal, pieskovisko a hojdačky.

Je veľmi dobré vidieť, že sme mohli byť spolu v prítomnosti Pána, malí aj veľkí, že sú také rodiny, pre ktoré je dôležité Pánovo Slovo, Jeho vedenie, a aby deti vyrastali v blízkosti Pána. Veríme, že toto podujatie splnilo svoj cieľ, že rodiny, ktoré milujú Pána, sa mohli duchovne posilniť v Jeho prítomnosti a v spoločenstve bratov a sestier. Nech Pán Boh dá, aby to tak naozaj bolo.