Jarný Tábor Emmaus, Jelka, 4-8. marca 2024.

30.04.2024 22:34

Sme vďační Pánovi zato, že sa znova mohol uskutočniť náš jarný tábor s počtom 43 účastníkov. Je veľká radosť, že máme deti, ktoré sa z roka na rok pravidelne vracajú, ale vždy sú aj takí, ktorí sú tu prvýkrát. Najčastejšie deti sami rozširujú správu o tábore a pozývajú svojich kamarátov a spolužiakov.

Počas troch dopoludní sme sa zaoberali s biblickým príbehom Noeho, a štvrtý deň sme počuli o Babylonskej veži. V skupinách podľa vekových kategórií sme sa rozprávali o tom, aké ponaučenia majú pre nás tieto príbehy. Videli sme, že Noe je poslušný, že Pán nechce odsúdiť, ale dáva milosť, On aj dnes hľadá strateného človeka. Aj pre nás pripravil útočisko v osobe Jeho Syna, Pána Ježiša, pretože ten, kto v Neho verí, má večný život. Príbeh Babylonskej veže nám pripomína, aby sme nevynechali Pána z nášho života a našich plánov, a naše dobré výsledky a úspechy nepripisovali sebe. Je dôležité, aby sme videli, že vo všetkom sme odkázaní na Pána, a vďaka a chvála patrí Jemu. Náš život by mal chváliť Jeho.  

Každé ráno sme spoločne začínali na izbách krátkym stíšením, a večer sme sa takisto stíšili a podelili o zážitky a ukončili deň modlitbou so svojimi izbovými vedúcimi. Popoludnia ubiehali vzrušujúco: súťaže, hry, šport, tvorivé dielne. Večer sa menšie deti oboznámili s príbehom cigánskeho chlapca Rodney Smitha. Väčší si vypočuli spracovanie knihy Dotyk milosti. Obidva príbehy sú založené na faktoch, a deti vďaka nim lepšie pochopili, ako Pán aj v dnešnej dobe pôsobí v živote obyčajných ľudí.

Štvrtok večer sme ukončili spoločným programom Kto čo vie!?, ktorý si pripravili deti sami. Popri tom bola celý týždeň súťaž v učení sa biblických veršov naspamäť, bodovanie izieb, poobedňajší odpočinok, spoločenské hry, humor a smiech.  

Ďakujeme Pánovi zato, že bol s nami, ochraňoval nás, a veríme, že aj naďalej bude pôsobiť v srdciach detí aj dospelých. Dúfame, že v lete sa znova stretneme.