Keresztyén Vers- & Prózamondó Verseny, Jóka, 2023. november 4.

2023.11.20 15:02

Hálát adunk az Úrnak, hogy tizenhét résztvevővel az idén is megrendezhettük a Keresztyén Vers – és Prózamondó Verseny alkalmát. Külön öröm, hogy olyan verseket hallhattunk, amelyek mindegyike Isten nagyságáról, az Úr Jézus személyéről tett bizonyságot. A bevezető áhítatban Mt. 21, 14-17 alapján láthattuk, hogy az Úr Jézus körül ott vannak a gyermekek. Miután Ő bevonult Jeruzsálembe és megtisztította a templomot, a gyermekek örömmel kiáltották, hogy: „Hozsánna Dávid Fiának!” A farizeusok ezt rossz néven vették. Számon kérték az Úr Jézust: Hallod ezt, hogy mit kiabálnak? Hallgattasd el őket! Az Úr Jézus azt válaszolta: Hallom! Sohasem olvastátok: „Gyermekek és csecsemők szája által szereztél dicséretet”? Egy gyermek is tudja az Úr Jézust dicsérni. Ennek az alkalomnak is az a célja, hogy azok a versek és prózák, amik Őrá mutatnak, amin keresztül Őt jobban megismerhetjük, azáltal is Őt dicsérjük. Bíztatásként hangzott, hogy amint ott a templomban azt mondta az Úr Jézus, hogy Ő hallja a gyermekek dicséretét, és nem utasítja el, úgy hallja mindazt a dicséretet, ami most vagy bármikor Felé hangzik. Ezért nem a verseny helyezési eredménye a fontos, hanem ma is az Ő dicsérete. Ami pedig még ennél is lényegesebb, hogy az egész életünk Őt dicsérje.

Jó volt tapasztalni, hogy nemcsak hitoktatók, vagy a felkészítő tanárok jöttek el a gyermekekkel, hanem szülők, vagy az egész család. Voltak, akik hosszabb utat tettek meg, mert messziről érkeztek (Oroszka, Csata, Garamsalló), de voltak gyermekek Alistál, Dunaszerdahely, Hodos és Tonkházáról is. A versek bizonyságtétele valóban üdítően hatott a lelkünkre és az a bizodalmunk, hogy az Úr ezeken keresztül is munkálkodik a gyermekek szívében. Az eredményhirdetés után senki nem távozott üres kézzel.

Reménységünk, hogy azok is, akik most voltak először, rendszeres résztvevői lesznek az alkalmunknak. Mindenkit szeretettel várunk vissza!