Letné sústredenie pre mládež 2023, Jelka, 12-16. júla 2023

19.08.2023 21:44

            Z božej milosti sa aj tento rok mohlo uskutočniť letné sústredenie Emmaus; boli sme spolu v blízkosti Božieho Slova od stredy do nedele.  

            Doobeda sme sa venovali prvému listu apoštola Pavla Tesaloničanom, a znova sme si uvedomili, aký je aj dnes aktuálny tento takmer 2000 rokov starý spis. Videli sme, aké je dôležité bratské spoločenstvo a puto, a služba, ktorú vykonávame slovami a/alebo skutkami, keď odovzdávame druhým svedectvo o Pánovi – bez tohoto by veru naša viera mohla stroskotať.

            Popoludní sme sa na základe rôznych prednášok rozprávali o tom, ako sme na tom s našou vierou, ako prežívame v každodennom živote to, že patríme ku Kristovi. V sobotu poobede sme počuli svedectvo a referát Silvii Kevezsdovej o jej službe v Malawi a o situácii tých, ktorí tam žijú.

            Pre mňa bolo obzvlášť dôležité spoločné zdieľanie posledný večer, bolo dobré vypočuť si a úprimne si povedať, kto čo pochopil počas uplynulých dní, aké sme dostali usmernenie od Pána, ako ísť ďalej. Je dobré vedieť a uvedomiť si, že nebojujeme sami s našimi problémami, a dodáva nám silu, že sa vieme spolu modliť a myslieť jeden na druhého v modlitbách pred Pánom, aj keď nie sme spolu.