Emmaus Családi Nap, Jóka, 2021. szeptember 4.

2021.09.22 08:59

Nagy öröm volt mindnyájunk számára, hogy ismét nyüzsgéssel, és gyermekek hangjával telhetett meg a Betlehem Missziós Központ épülete. Hálát adunk az Úrnak, hogy a családok számára tervezett alkalmat sikerült megvalósítanunk. Ilyenkor különösen belecsodálkozom az Úr kegyelmébe, hogy régi táborozók és munkatársak hozzák az Úrtól kapott gyermekeiket, hogy átélhessék azt az örömöt, amiben ők is gyermekként részesültek, és hogy az Úr Jézus közelében legyenek. Jó azt megtapasztalni, hogy ma, amikor olyan sok a közömbösség az élő Isten Személye és Igéje iránt, vannak olyan szülők, akik hitben nevelik gyermekeiket, ahol a család alapja a feltámadott Úr Jézus. Az Ő jelenlétét keresve gyűltünk egybe, hogy az Ige fényében megerősödhessünk. Nagyon jó volt régi és egyben új arcokat is látni.

Az alkalom, énekléssel és egy rövid bemutatkozással kezdődött. Ezek után pedig a felnőttek külön, a gyerekek pedig három csoportba, korosztályuk szerint lettek szétosztva, hogy így könnyebben tudjanak Isten Igéjére figyelni. A szülők Jn. 9 alapján, a vakon született ember meggyógyításának történetére figyelhettek, és volt lehetőségük a személyes üzeneteket közösen is megbeszélni. A gyerekek és fiatalok, a 2Kir. 5, 1-19-ből Naamán történetét hallgathatták meg, amiből különösebben a kis szolgálólány életére került a hangsúly. Hiszen az Úr egy gyermeket használt fel arra, hogy utat mutasson. Rajta keresztül munkálkodott, hogy Naamán, egy pogány ember, megismerje az élő Istent. Ez a kislány nem volt kárörvendő, amikor megtudta, hogy az ő ellensége halálos beteg, hanem bizonyságot tett az élő Istenről, akinek van hatalma még a leprát is meggyógyítani. Az izráeli szolgálólány azért tudta szeretni még az ellenségét is, mert ismerte az élő Isten feltétel nélküli szeretetét. Mindezt otthonról hozta, mert valószínűleg neki is olyan szülei voltak, akiknek fontos volt, hogy gyermeküket hitben neveljék.

Az ebéd után közös játékra került sor, ahol kicsik és nagyok két csoportban küzdhettek meg egymás ellen, hogy minél több pontszámot gyűjtsenek az adott feladatokban. Az eredmény nagyon érdekesen alakult, hiszen döntetlenre sikerült. Mindkét csapat győztesként zárhatta a délutánt. De az igazi és teljes győzelem az Úr Jézusban lehet a miénk, ha mi már az Ő gyermekei vagyunk. Reménységünk, hogy ez az alkalom minden jelenlevő számára segített abban, hogy jobban megismerje az Úr Jézust, hogy közelebb kerüljön Őhozzá, és hitben növekedni, erősödni tudjon.