Emmaus Családos Hét, Jóka, 2018. augusztus 19-24.

2018.09.19 06:50

2018. augusztus 19. és 24. között került sor az Emmaus Családos hétre, amely során a családok – szülők gyermekeikkel – egy hétig Jókán táboroztak.

Amíg a szülők a házasság művészetét taglaló előadásokon vettek részt, addig az 1 és 8 év közötti gyerekeket külön foglalkozások várták. A babakocsiban ülő csöppségekre személyenként egy-egy önkéntes vigyázott. Minden délelőtt sétáltunk egyet a faluban, majd a tízórai következett. Ez után Istent dicsőítő gyermekdalokat énekeltünk közösen, és minden nap új részeket hallottunk a Bibliából, József történetéből. Ahhoz, hogy a gyermekek jobban megjegyezzék a történeteket, és a szívükbe vésődjenek az üzenetek, aranymondásokat tanultak, és különféle érdekes feladatokat oldottak meg. A kisebbek pedig kifestőztek. Megtanulták, hogy aki Isten szereti, az szeresse a testvérét is (1Jn 4,21), hogy az Istennek semmi sem lehetetlen (Lk 1,37), hogy napról napra gondot visel rólunk szabadító Istenünk (Zsolt, 68,20), és hogy bocsássanak meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nekünk a Krisztusban (Ef 4,32). A tanítás után a játékidő következett, amely szórakoztató csapatjátékok formájában zajlott vagy kézműves foglalkozást jelentett. A gyermekek nagyon odafigyelően és szófogadóan vettek részt a délelőtti programokon, amelyet az önkéntes munkatársak készítettek el a számukra. Ez után az ebéd és a csendes pihenő következett. Délutánonként a családok közös programokat terveztek: meghallgatták Kevezsda Szilvia misszionárius beszámolóját a Malawiban végzett szolgálatáról, ellátogattak a Galántai Honismereti Múzeumba, kimentek a Jókai Vízimalomhoz és a Nagyfödémesi Relax parkba. Vacsora után, esténként missziós történet hangzott el. Rodney, a nehéz sorsú cigányfiú életéről és családjáról szóltak a történetek, a fiú fiatal korában megismerte az Úr Jézust, és neki szolgált élete végéig.

Tartalmas és áldott hetet töltöttünk együtt a családokkal, akik számára fontos, hogy gyermekeik is megismerjék az Úr Jézust és vele járjanak a mindennapokban is. Köszönjük, hogy Isten eszközeivé lehettünk ebben a szolgálatban.

 

Füssy Katalin, az Emmaus munkatársa