Emmaus Nyári Tábor, Jóka, 2016. július 18-22.

2016.09.08 18:38

Hálás a szívünk, hiszen ismét megtapasztalhattuk az Úr áldásait a nyári gyermektábor alkalmán. Ebben az évben 55 gyermek vett részt a táborban. Délelőttönként Pál apostol életével foglalkoztunk. A csoportos beszélgetések során olyan üzenetekre figyelhettünk oda, hogy miképpen szólít meg minket az Úr Jézus, hogyan tudja a mi életünket is megváltoztatni. Az énekek is, amiket tanultunk, ezeket az üzeneteket próbálták még jobban elmélyíteni bennünk. Az esti missziós történet külön korosztályok szerint, két csoportba osztva történt. A kisebbek a Felhők szigete c. ifjúsági regény történetét hallgathatták, a nagyok pedig Az ártatlanság gyermeke c. könyv témájának feldolgozását. A nagyok esetében komoly témával foglalkoztunk, az abortusz kérdését vizsgálhattuk meg Isten Igéjének fényében és lehetőséget készítettünk arra, hogy erről a témáról közösen, vagy négyszemközt is lehessen beszélgetni. Hisszük, hogy Isten Lelke munkálkodik az Ő Igéjén keresztül és fontos, hogy olyan témákkal foglalkozzunk, amikkel a mai fiatalok gyakran találkoznak.

A délutáni nyári meleget kihasználhattuk a játékra. Két alkalommal sportoltunk a futballpályán és az egyik délután pedig az állomásjáték feladataiban mérhették össze ügyességüket a csoportok. A napot minden reggel egy kis testi felfrissüléssel kezdtük, erre szolgált a reggeli torna, ami megmozgatta tagjainkat. De ezt mindig követte a lelki erősítő, vagyis a szobai reggeli áhítat. Természetesen most sem maradt el az igetanulási verseny és a csütörtök esti Ki Mit Tud.

Nagyon hálásak vagyunk, hogy régi táborozó gyermekekkel találkozhattunk, és újakat ismerhettünk meg. Erre nézve, nagy öröm volt számunkra, hogy új munkatársak is bekapcsolódtak közénk akikkel, nagy erőbedobással és zökkenőmentesen tudunk együtt szolgálni az Úr Jézusnak. Átélhettük együtt azt is, hogy milyen fontos nekünk is, mint munkatársaknak tanulni, nyitottnak lenni új munkamódszerek, ötletek kipróbálására. Egy új idő és munkabeosztási módszert próbálhattunk ki, aminek köszönhetően mindannyian azt tapasztaltuk, hogy könnyebbé tette a tábori munkánkat. Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy Ő vezet bennünket, formál és adja az Ő bölcsességét.

Sok nevetéssel és vidámsággal töltöttük együtt ezt a pár napot. Hisszük, hogy ennek az alapja az Úrtól kapott öröm, hogy az Ő jelenlétében lehettünk együtt. Reménységünk, hogy Ő továbbra is munkálkodik a szíveinkbe.

 

 

Az alkalmat a Bethlen Gábor Alap is támogatta.

 

Az alkalmat a Bethlen Gábor Alap is támogatta.