Emmaus nyári tábora, Hatfa, 2013. július 29 - augusztus 2.

2013.08.06 14:34

        Isten kegyelméből ebben az évben már hatodik alkalommal szervezhettük meg az Emmaus nyári táborát Hatfán. Ezúttal összesen ötvenöten voltunk a munkatársakkal együtt.

        A tábor témája – Hegyek a Bibliában – 4 hegy történetét foglalta össze: a Sínai-hegy, a Karmel hegy, a Megdicsőülés hegye és a Golgota történetét. Délelőttönként az adott bibliai történetet hallhatták a gyermekek, és sok új éneket, aranymondást tanulhattak meg. A csoportos beszélgetéseken a vezetőkkel megbeszélhették a történet személyes életükre vonatkozó üzeneteit. A délutánokat sporttal, métával, műhelymunkával és különböző játékokkal töltöttük. Ezenkívül a résztvevők bekapcsolódhattak az igetanulási versenybe is, és ezáltal örök kincseket gyűjthettek Isten Igéjéből. Esténként missziós történeteket hallgattunk. Az idősebb korosztály Molnár Mária életébe nyerhetett betekintést, a kisebbek pedig egy gyermekkönyv, „A középső”, feldolgozását hallhatták. A csütörtök estét a már hagyományos „Ki mit tud?” tette színesebbé.

        Hálásak vagyunk Istennek azért, hogy a résztvevőket és a munkatársakat a nagy melegben is megőrizte testi-lelki épségben. Hisszük, hogy az Úr munkálkodott a gyermekek szívében, és amit megtanultak, az nemcsak elmélet marad számukra, hanem gyakorlattá is válik a hétköznapokban.