Emmaus nyári tábora, Jóka, 2014.7.14-18.

2014.09.04 17:36

            Hálás vagyok Istennek azért, hogy ismét megszervezhettük az Emmaus nyári gyermek táborát, és gondoskodott arról is, hogy sok résztvevő legyen. Összesen 87-en voltunk, a vezetőkkel és a segítőkkel együtt.

          Ebben a táborban Sámson történetével foglalkoztunk, akit Isten kiválasztott, még mielőtt megszületett, de ő mégis sokszor nem figyelt az Úrra, és a saját útját járta, ami miatt viselnie kellett a következményeket…

          Ezen kívül minden nap tanultunk igeverset és énekeket, és azok, akik többet szerettek volna megtanulni, és kincseket gyűjteni az Igéből, igetanulási versenyen is részt vehettek.

          A délutánokat többnyire kint töltöttük a sportpályán, mivel nagyon szép időt kaptunk. Voltak sportversenyek, futball és méta. Akik nem szerettek sportolni, kézműves foglalkozással töltötték a délutánt.

          Esténként missziós történetet hallottunk, külön a kisebb és a nagyobb gyermekek. A nagyobbak Dori életéről, aki azt gondolta, hogy őt senki sem szereti; a kisebbek Amy Carmichael-ról, aki Indiában volt misszionárius.

                Mindig csodaként élem át, hogy az Úr megőrzi a gyerekeket épségben, a vezetőket pedig megerősíti, és megadja nekik a kellő bölcsességet a tanításhoz és a beszélgetésekhez.