Emmaus Nyári Tábora, Jóka, 2017. július 17-21.

2017.08.28 14:34

Isten kegyelméből idén is megrendezésre került a nyári tábor. Ebben az évben a tábor témája a tanítványság volt. Minden nap más tanítvánnyal ismerkedhettünk meg a Bibliából. Így került sorra Jakab, Fülöp, Júdás Iskáriótes, majd István története. Ezeknek a tanítványoknak az életén keresztül példát kaptunk (pozitív és negatív példát egyaránt) arról, hogy mit is jelent Jézus Krisztus tanítványának lenni. A csoportos beszélgetéseken beszéltünk arról, hogyan lehetünk mi is tanítványok, hogyan élhetjük meg mi is az életünket tanítványokként ott, ahol vagyunk.

Természetesen idén sem hiányzott a táborból a játék és a mozgás. Minden nap különböző játékok színesítették a programot. A métázástól elkezdve, a focin át az állomásjátékig minden sorra került a gyereksereg nagy örömére. A sok játékhoz és vidámsághoz Isten szép időt is ajándékozott nekünk, amiért külön hálásak vagyunk.

Az estéket hagyományosan a missziós történet töltötte ki, mikor olyan hívő emberek élettörténetére figyelhettünk, akik közel állnak a mi korunkhoz, és példaértékű lehet életútjuk számunkra. A kisebbek négy testvér mindennapjain keresztül kerülhettek közelebb Jézushoz. A nagyobbak pedig egy fiatal amerikai hívő lány történetét hallhatták.

Áldott alkalom volt ez a nyári tábor, reméljük, Isten kegyelme még sok ilyenre ad majd lehetőséget.