Emmaus tavaszi tábora, Jóka, 2014.02.24-28.

2014.03.20 14:28

        Isten kegyelméből idén is megvalósulhatott a tavaszi tábor a gyermekek és serdülők részére. A tábornak ezúttal is a jókai Betlehem Missziós Központ adott helyet. Mivel tavasszal mindig sokan megbetegednek, vagy a családdal mennek sízni, eleinte aggódtunk, mert kevesen jelentkeztek. De ismét meg kellett szégyenülnünk, mert az Úr előtt nincs akadály, és Ő most is csodálatosan munkálkodott, úgyhogy 49-en jöttünk össze. Örültünk, hogy a gyermekek és a fiatalok szakítottak időt a tavaszi szünidőben arra, hogy hallgassák, és jobban megismerjék Isten Igéjét, és hogy olyan barátokat találjanak, akiknek hasonló az érdeklődési körük.

        A délelőtti igetanulmányozás alkalmával figyelmeztető példázatokról volt szó /Lukács evangéliuma alapján/, pontosabban az Irgalmas samaritánus, Farizeus és a vámszedő, Bolond gazdag és a Nagy vacsora. A csoportos beszélgetéseken a vezetők elmagyarázták a példázatok jelentőségét, üzenetét a gyakorlati életre nézve.

        A délutánokat különböző csoportos foglalkozásokkal, játékokkal töltöttük (sport, műhelymunka, állomásjáték). Az Úr szép idővel ajándékozott meg minket, így a gyermekek minden nap kimehettek a sportpályára, és mozoghattak a friss levegőn. Esténként missziós történetet hallottunk, külön a kisebb és a nagyobb korosztály.  A nagyok A gitáros Freek című regény alapján hallottak egy fiú élettörténetről, aki leukémiában szenvedett. A kicsik pedig egy kisfiú és egy kislány – Peti és Petra történetét hallották, a Vajon ki szerethetne engem című könyv alapján.

        A csütörtök estét Ki mit tud- dal töltöttük. Ezen kívül volt Igetanulási verseny, amelyre önszorgalomból lehetett igeverseket megtanulni. Pénteken a táborzáráskor minden verseny és a szobapontozás is ki volt értékelve.

        Hála az Úrnak, ez a tábor is zökkenőmentesen zajlott le. Újra megtapasztaltuk, hogy Isten megoltalmazott és gondoskodott úgy a résztvevő gyermekekről, mint a vezetőkről is, akiknek adott erőt és bölcsességet feladataik elvégzéséhez.