Emmaus Tavaszi Tábora, Jóka, 2016. február 22-26.

2016.03.03 09:57

Isten kegyelméből 2016. február 22. és 26. között ismét megtarthattuk Jókán az Emmaus tavaszi táborát, ahol közel 50 gyermek és vezető, segítő mondott igent a hívásra. A hétfő este áhítattal és bemutatkozással indult. Minden reggel szobai áhítatokkal kezdtünk, és az esték is így zárultak, korosztályok szerint vezetőkkel együtt beszélhették meg a gyerekek, hogy telt a nap, mi szólította meg őket.

            Délelőttönként József életén keresztül tanított minket az Úr. Jó volt hallani, hogy Istennek nem csak Józseffel volt terve, sok-sok éve, hanem ma is terve van velünk, minden egyes gyermekével, legyünk kicsik vagy nagyok, fiatalok vagy idősebbek. Azt is jó volt tudatosítani, hogy Isten mindent okkal tesz, még ha az adott pillanatban azt nem is látjuk. Mindennel célja van, ahogy József életében is célja volt a börtönnel, a Potifárnál töltött idővel, sőt, arra is gondja volt, hogy milyen emberekkel találkozott. Hiszem, hogy Isten ezeket az üzeneteket elénk hozza majd a megfelelő időben, hogy akkor is, amikor nehezebb időket élünk át, példaként gondolhassunk Józsefre, és tudjuk, hogy az Úr velünk is ott van, bármit is éljünk át, bármilyen helyzetben is legyünk, Ő nem hagy el minket, hanem terve van velünk. Az igetanulmány után minden délelőtt csoportos beszélgetésre került sor, ahol korosztályok szerint, kisebb csoportokban beszélhettük át a hallottakat, üzeneteket, ki-ki elmondhatta, mit értett meg, és így egymás által is épülhettünk. Én személy szerint nagyon hálás vagyok ezért az időért.

            Ebéd után nem hiányozhatott a csendes pihenő, amikor a nap hátralevő részéhez erőt meríthettünk, játszhattunk, sőt, kincseket gyűjthettünk, amit nem esz meg a moly és a rozsda, vagyis aranymondásokat tanulhattunk. A délutánokat állomásjátékkal, műhelymunkával, sporttal, társasjátékok játszásával tölthettük. Isten tényleg olyan csodálatos és hatalmas Isten – jó volt megtapasztalni, hogy Ő tényleg Úr minden felett, még az időjárás felett is. Így, hála Neki, minden nap lehettünk kint a friss levegőn is.

            Kedd és szerda este missziós történetet hallhattunk. A kicsik Döme a 4. b-ben, a nagyok pedig a Longfield réme című könyv feldolgozását. Olyan jó volt megtapasztalni, hogy Isten ilyen sokféle módon szól, jó lenne, ha tényleg komolyan vennénk, és követnénk Őt, engedelmeskednénk Neki, ahogy József is tette.

            Csütörtök este egy nagyon áldott estét élhettünk át a Ki Mit Tud-on, ahol ki-ki milyen talentumot kapott, azzal örvendeztette meg a másikat, és hiszem, hogy Isten is örült. Hallhattunk prózát, énekeket, verset, zongoraműveket, de megcsodálhattunk jó pár remekművet rajz formájában.

            Pénteken ebéd után áhítattal zártuk ezt a csodálatos hetet, ahol szintén elhangzott útravalóul bátorításként, hogy Isten velünk lesz, bármit is éljünk át, a jó és a rossz napokon egyaránt.

Hálás szívvel gondolok vissza erre a táborra, és hiszem, hogy Isten a bennünk elkezdett munkáját bevégzi a megfelelő időre. Soraimat egy ének első versszakával zárom, melyet a tábor alatt tanultunk, és sokunk kedves énekévé vált. Jó volt hallani a tábor alatt és után is, a rakodás közben, gyermekek és vezetők szájából ezt az éneket énekelni, dúdolni.

 

Hála, hála van a szívemben,

mély hála, mély hála,

Hála, hála van a szívemben,

oly jó ebben élnem.

Tőle, Tőle van minden napom, Tőle,

Tőle az, ha áldhatom,

Hála, hála van a szívemben,

boldogság a részem.

 

Sebők Rebeka, az Emmaus önkéntes munkatársa

 

 

Az alkalmat a Bethlen Gábor Alap is támogatta.

 

Az alkalmat a Bethlen Gábor Alap is támogatta.