Gyermek Bibliaismereti verseny, Jóka, 2014.03.01.

2014.03.20 14:30

        Isten kegyelméből, ebben az évben is megszervezhettük a Gyermek Bibliaismereti Versenyt az alapiskolás gyermekek számára. A verseny a jókai Betlehem missziós központban  került megrendezésre. Megközelítően 220-an voltunk, 14 alsó tagozatos és 13 felső tagozatos csoport vett részt a versenyen. A csoportok két egyházmegye gyülekezeteiből (Pozsonyi és Komáromi Egyházmegye), illetve egyházi református és katolikus iskolákból érkeztek. Néhány gyülekezetből vagy iskolából több csoport is érkezett.

        A verseny célja az volt, hogy a gyermekek a lelkiismeretes felkészülés mellett jobban megismerjék Isten Igéjét, és magát az Úr Jézus Krisztust, mint Megváltójukat.

        Az alkalom 10.00-órakor kezdődött énekléssel és egy rövid áhítattal a helyi református templomban, ahol Nt. Kiss Tibor lelkipásztor Igével bátorította a versenyre érkezőket. Az alsó tagozatosok részére kijelölt témakör: Ruth könyve. A felső tagozatosok részére kijelölt témakör pedig Eszter könyve 1-8; 9,20-32;10.

        A versenyzők 7 feladatlapot kaptak, amelyeken általában 5-6 kérdés volt. A válaszokat a csoportokkal érkező lelkipásztorok és hitoktatók értékelték ki.

Az alkalom a templomban ért véget az eredmények kihirdetésével. Végül minden gyermek választhatott valamit a sok értékes könyv és ajándék közül. Bízom benne, hogy a legnagyobb ajándékot, az Igének a tanítását a szívükben vitték haza, amely az életükre nézve maradandó értékű lehet.