Ifjúsági Bibliaismereti verseny, Jóka, 2014.április 4-5.

2014.04.15 12:33

        Isten kegyelméből ebben az évben is megvalósulhatott az Ifjúsági Bibliaismereti verseny, 67 résztvevővel. Régebben ez az alkalom két napig tartott, mert a pénteki napon már volt egy előadás, és a fiataloknak lehetőségük volt az ismerkedésre. Szerettük volna ezt a szokást újra feleleveníteni, és hála az Úrnak, sikerült. Nt. Somogyi Alfréd apácaszakállasi lelkipásztor elfogadta a felkérésünket a péntek esti előadásra, amelyre már több csoport megérkezett.

Az előadás a mai fiatal keresztyének értékrendjéről szólt, és arról, hogy a világi értékek változóak és mulandóak, de az Úr Jézus a maradandó és a legnagyobb érték.

        A szombati program tíz órakor kezdődött. Az éneklés után Nt. Peres Imréné pozsonyi lelkipásztornő bátorította Isten Igéjével a fiatalokat a megnyitó áhítatban, a vezérfonal szerinti napi ige alapján.

A résztvevőknek ezúttal a Lukács evangéliuma 17-től 24-ig terjedő fejezeteiből kellett felkészülniük. Összesen 12 csoport vett részt a versenyen. Mindegyik csoport 11 feladatlapot kapott, általában a feladatlap 5-6 kérdést/feladatot tartalmazott, így összesen 51 kérdést kellet megoldani. Egy feladatlap kidolgozására kb. 5-7 perc idő állt rendelkezésükre. Válaszaikat a gyülekezetekből érkező egy pedagógus és lelkipásztorok javították. Versenyzés közben néhány felnőtt ügyelt a rendre. Utána következett az ebéd, valamint természetesen a kiértékelés és a megjutalmazás. Az alkalom 14.00-órakor ért véget imádsággal és énekléssel.

        Bízom benne, hogy a fiatalokban nemcsak az ismeretek maradtak meg, hanem üzenetek is Isten Igéjéből, amelyeket saját életükre tudnak alkalmazni.